Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    МТС, МОЗ та ООН: новий телемедичний проект в Україні


    1 октября 2009 | Телевидение / Мобильная связь / Пресс-релизы / Украина / На украинском языке | Добавил: Евгений Ленов
    1 жовтня 2009 р. у Міністерстві охорони здоров’я України відбулося тристороннє підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Представництвом ООН в Україні, МОЗ України та компанією МТС.

    Ця визначна подія дозволить підняти на новий рівень медицину в державі, адже покращить доступність високоспеціалізованої медичної допомоги для пацієнтів, які проживають в обласних центрах чи приїжджають на консультацію з віддалених куточків України.

    Створення телемедичної мережі, учасниками якої стануть обласні лікарні, фактично дозволить зробити перший реальний крок на шляху створення мережі медичних установ, що використовують телекомунікаційні технології для надання своєчасної та якісної медичної допомоги для жителів України.

    Як зазначив заступник міністра охорони здоров’я України Василь Лазоришинець, економічна доцільність впровадження телемедичних систем обумовлена раціональним використанням людських та матеріальних ресурсів, зокрема: зменшення витрат на використання паперових носіїв інформації та забезпечення належних умов її збереження; мінімізацією витрат на організацію консультацій та медичної допомоги в спеціалізованих медичних закладах населенню віддалених регіонів та в сільській місцевості; оптимізацією кількості персоналу лікувально-профілактичних закладів; зменшенням витрат на підготовку та підвищення кваліфікації медичних фахівців.

    «Створення національної телемедичної консультаційно-діагностичної системи дозволить зробити дієві кроки в напрямку впровадження і розвитку телемедицини на основі інтеграції з аналогічними системами за межами України, а також стане суттєвим стимулом до створення єдиного інформаційного медичного простору», - підкреслив Василь Лазоришинець, додавши, що на сьогодні вже зроблено перший крок - створено Державний клінічний науково-практичний центр телемедицини МОЗ України. На нього покладено науково-методичне та консультативне забезпечення процесу впровадження телемедицини.

    Завдяки впровадженню та розвитку телемедицини в Україні заклади та органи охорони здоров’я отримають можливість проведення сучасного відеоконференцзв’язку між собою та з Міністерством охорони здоров’я.

    Новий проект став можливим завдяки співпраці бізнесу, Уряду та системи ООН в Україні.

    «Організація Об’єднаних Націй та її агентства підтримують розвиток телемедицини в різних країнах, зокрема Програма розвитку ООН підтримує пілотні телемедичні проекти у віддалених регіонах республік Середньої Азії, а Всесвітня організація здоров’я має окрему програму «електронного здоров’я» (eHealth), яка охоплює деякі європейські країни та спрямована на покращення систем охорони здоров’я за допомогою інформаційних та комунікаційних технологій, - повідомив Ігор Поканевич, Керівник Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) в Україні. - Український проект є унікальним щодо складу партнерів. Присутність компанії «МТС» серед його партнерів є свідоцтвом того, що український приватний сектор у новий та інноваційний спосіб може брати участь у вирішенні соціальних проблем суспільства, в якому він працює».

    «Представництву ООН в Україні особливо приємно бути з’єднуючою ланкою даного проекту, який, визначивши соціальну потребу (доступна високоякісна медицина для всіх) та вважаючи телемедицину можливим шляхом її задоволення, мобілізував свої знання і досвід роботи як з державними установами, так і приватними компаніями для спільного впровадження ними проекту «Мобільна медицина», - додав пан Поканевич.

    Реалізація проекту базується на використанні новітніх телекомунікаційних технологій та досвіду Оператору зв’язку МТС.

    «Телекомунікаційний ринок – це хребет національної економіки України, оскільки можливість оперативної передачі інформації, це визначальний чинник в розвитку будь-якої з галузей, будь то банківський сектор, металургія, аграрна галузь або будь-яка інша.

    Проте на наш погляд телекомунікаційні технології мають ще величезний невикористаний потенціал можливостей. Він невичерпний, та може і повинен приносити користь у всіх можливих сферах життя суспільства. Зокрема - у медицині, - відзначив Андрій Дубовсков, Генеральний директор МТС-Україна. У проекті, про початок якого ми сьогодні заявляємо, використовуватимуться складні телекомунікаційні технології і сервіси, якими сьогодні користуються найбільш технологічно просунуті клієнти МТС, великі національні і міжнародні компанії, що працюють в Україні. Я дуже радію тому, що ми робимо ці технології доступними і в медицині».


    Система ООН в Україні працює з 1992 році та включає 13 агентств, міжнародних організацій та асоційованих установ, а саме Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Програма розвитку ООН (ПРООН), Фонд Народонаселення ООН (ЮНФПА), Об'єднана програма ООН з ВІЛ/СНІДу в Україні (ЮНЕЙДС), Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБООН), Управління ООН з наркотиків та злочинності (УНЗ ООН), Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ), Міжнародна організація праці (МОП), Міжнародна організація з міграції (МОМ), Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ), а також асоційовані організації ООН, такі як Міжнародний валютний фонд (МВФ), Світовий Банк (СБ) та Міжнародна Фінансова Корпорація (МФК).

    www.un.org.ua


    Мережа ЗАТ «Український Мобільний Зв'язок» (МТС Україна) охоплює більше 97% території України, на якій проживає 99% населення. Компанія обслуговує більше 17,77 млн. абонентів. Компанія володіє ліцензіями на надання мобільного (стандарт GSM-900/1800, CDMA-450), стаціонарного й міжнародного/міжміського зв'язку, а також надає послуги міжнародного роумінгу на п'яти континентах. Дохід за 2008 рік склав $1,662 млрд.


    МТС Україна є 100% дочірньою компанією ВАТ «Мобільні ТелеСистеми» (МТС) найбільшого оператора мобільного зв'язку в Росії, Центральній та Східній Європі за кількістю абонентів. Разом із дочірніми компаніями, МТС обслуговує понад 96,17 мільйона абонентів. Населення 82 регіонів Росії а також Вірменії, Білорусії, України, Узбекистану и Туркменістану, де МТС та її дочірні підприємства мають ліцензії на надання послуг у стандарті GSM, складає більше 230 мільйонів чоловік. З 2000 року акції ВАТ МТС котуються на Нью-Йоркській Фондовій Біржі (NYSE) під символом "MBT".

    У квітні 2009 року бренд МТС другий раз підряд став найдорожчим російським брендом, який увійшов до числа ста лідируючих світових брендів за рейтингом BRANDZ™, опублікованому у Financial Times провідним міжнародним дослідницьким агентством Millward Brown. Додаткову інформацію про компанію можна знайти на сайті www.mts.ru.


    Додаткова інформація:

    Інколи доводиться чути, що телемедицина виникла з появою телефону. Дійсно, ні хто інший, як сам Олександр Белл, винахідник телефону, використовуючи свій винахід, вперше викликав до себе доктора. Але і таке нововведення, як телеграф, не обійшло своїм впливом телемедицину – на початку 1900-х років його використовували для передачі медичних даних.

    Голландський фізіолог В.Ейнтховен в 1905 році вперше здійснив передачу електрокардіограми по телефону. Це сталося за три роки до першого документального випадку придбання клінічного електрокардіографа. У 20-х роках нашого століття низка країн (зокрема, Швеція), використовуючи радіо і азбуку Морзе, надавали дистанційний медичний супровід суден торгівельного морського флоту. Це приклади з області "технологічних передумов" телемедичних послуг.

    Основним і першочерговим завданням телемедицини є дистанційна діагностика. Медична діагностика, в сучасному розумінні цього терміну, завжди вимагала візуальної інформації. Одним словом, для появи телемедицини потрібні були сучасні інформаційні засоби, що дозволяють лікарю "бачити" пацієнта. Вважається, що лікар Альберт Ютрас з Канадського госпіталю "Hotel-dieu" вперше передав зображення на свій домашній телевізійний приймач в 1959 році.

    У 1959 вперше в США телевізійний зв'язок був використаний для проведення консультації психіатра. У тому ж році із США до Монреаля (Канада) було передано по коаксіальному кабелю зображення флюорограми легенів. У 1970-80 рр. НАСА здійснювала передачі клінічних даних за допомогою телебачення в Арізоні, Бостоні, Канаді.

    Клінічні телемедичні програми зараз існують принаймні в 40 штатах США, споруджено більше 70 великих електронних мереж, 35 організацій зайнято проблемами телевізійної медицини. Слід зауважити, що великі лікувальні установи мають свої власні програми по телемедицині.

    Вивчаючи світовий досвід розвитку телемедицини, ми знайшли ще безліч цікавих прикладів, зокрема:

    • У Америці, штат Каліфорнія працює нейрохірургічна мережа для надання консультацій в екстрених ситуаціях. Проект пов'язав лікарню з десятьма станціями мережі, розташованими в офісах і будинках лікарів.

    • Массачусетський технологічний інститут створив експериментальну мережу дистанційного навчання медичним спеціальностям для країн Тихоокеанського регіону на базі технології телеконференції.

    • Медичний коледж штату Джорджія почав розробляти телемедичну програму, в якій об'єднав лікарні, амбулаторні клініки і в'язниці штату. Чотири в'язниці обслуговуються мобільним телемедичним фургоном. У планах програми об'єднати 61 пункт по всьому штату. Що дозволить уникнути необхідності відвідин віддалених клінік 90% пацієнтів.

    • У Шотландії давно використовується проста темедична система в екстремальних ситуаціях. Медперсонал, що знаходиться на місці катастрофи, отримує онлайн-консультації з центру, на основі голосової інформації, що передається медперсоналом і зображення, яке забезпечується відеокамерою, укріпленою на головному уборі медпрацівника.

    Источник: Пресс-служба МТС Украина
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.