Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    МТС забезпечила Інтернетом сільську школу в Закарпатській області


    3 сентября 2009 | Телекоммуникации / Интернет / Пресс-релизы / Украина / На украинском языке | Добавил: Ольга Кравцова
    Ужгород, Україна – Оператор мобільного зв'язку МТС-Україна, 100%-ная дочірня компанія ВАТ «Мобільні ТелеСистеми» (NYSE: MBT), забезпечив школу в с. Тур’я-Пасіка Перечинського району Закарпатської області бездротовим доступом в Інтернет на базі послуги «МТС Коннект» в рамках національної програми «Мобільний Інтернет від МТС у школи».

    МТС продовжує розширювати національну програму «Мобільний Інтернет від МТС у школи» з оснащення шкіл, інтернатів та дитячих будинків сучасними технологіями передачі даних. Тепер, завдяки співпраці провідного оператора мобільного зв’язку та відділу освіти Перечинського району, вперше на Закарпатті сільська школа отримала доступ до Інтернету.

    1 вересня 2009 р. урочиста церемонія відкриття Інтернет-класу відбулася у ЗОШ с. Тур’я-Пасіка. В церемонії взяли участь представники Перечинської райдержадміністрації, педагоги, школярі та їхні батьки.

    Традиційний День знань у цій сільській школі пройшов трохи незвично і цікаво: учні 5-6-их класів побували на уроці мобільної грамотності, який провели фахівці МТС. За допомогою ігор та конкурсів діти вчилися користуватися бездротовим Інтернетом, пошуковими системами. Також в цікавій формі учням розповіли про історію та можливості мобільного зв’язку. З нагоди свята першого дзвоника школярі отримали подарунки від МТС.

    «Ми стабільно продовжуємо розвивати нашу програму «Мобільний Інтернет від МТС у школи» і впроваджуємо в нашу систему освіти найсучасніші і популярні технології. Адже розвиваючи інноваційні технології і унікальні сервіси такі як «МТС Коннект», ми також робимо інвестиції в майбутнє підростаючого покоління. Особливо приємно, що бездротовий Інтернет стає доступним учням і вчителям сільських шкіл. Ми раді, що педагоги с. Тур’я-Пасіка та керівники відділу освіти Перечинського району дбають про майбутнє дітей і прагнуть забезпечити навчальний процес новими технологіями. Як соціально відповідальна компанія, ми завжди радо йдемо назустріч. Ми впевнені, що цей сервіс стане особливо корисним у галузі освіти. Тому що у школах та інших освітніх закладах, де дротовий Інтернет недоступний, наше бездротове рішення забезпечить додаткові можливості учням для отримання різнобічної інформації з усього світу», – відзначив директор Західного територіального управління МТС-Україна Кирил Дмитрієв.

    «Ми розуміємо, що в наш час одних підручників у школах замало, адже інформація постійно оновлюється – говорить директор ЗОШ с. Тур’я-Пасіка Микола Мицька. – Наша школа є однією з кращих на Закарпатті, а доступ в Інтернет сприятиме підвищенню якості освіти. Ми вдячні компанії МТС за те, що не залишилася байдужою до наших потреб. Навіть в нашу, високотехнологічну епоху, сільські школи на жаль, часто стоять осторонь прогресу. Зрозуміло, що одними лише зусиллями влади та педагогів ситуації не змінити. Тому приємно, що навіть у час кризи, є компанії, які підтримують освіту. Ми починаємо новий навчальний рік з радісної події і віримо, що завдяки Інтернету від МТС наші школярі отримають більше нових знань і навиків, що допоможе їм в майбутньому стати хорошими професіоналами».

    Доступ школи до глобальної мережі забезпечено за допомогою сервісу «МТС Коннект» на базі технологій передачі даних GPRS / EDGE. На даний момент МТС-Україна забезпечила технологією EDGE більше 97% території України, на якій проживає 99% населення країни. Завдяки цьому, значно розширилися можливості використання мобільного Інтернету, сервісів WAP і MMS, а максимальна швидкість передачі даних у GSM-мережі МТС-Україна збільшилася до 384 кбіт/сек, що у декілька разів перевищує швидкість передачі даних за технологією GPRS.
    Разом з тим підключення до ресурсів Інтернет без прокладки кабельної мережі скорочує витрати на отримання Інтернет-доступу і надає можливість забезпечити такими ж сучасними технологіями школи, які знаходяться у віддалених містах і малих населених пунктах. Таким чином, школярі з приміських дитячих установ отримають сучасні можливості в навчанні і здобутті якісної освіти.

    Національна всеукраїнська програма з забезпечення шкіл, інтернатів і дитячих будинків сучасними технологіями передачі даних почалась 21 жовтня 2008 року з Дніпропетровська. В рамках програми «Мобільний Інтернет від МТС у школи» доступ до Інтернету отримали школярі й педагоги Харкова, Одеси, Сімферополя, Запоріжжя, Донецька, Києва, Львова, Чернівців, Кривого Рогу, Черкас. З розширенням мережі покриття до проекту залучаться й інші обласні центри, міста і передмістя. В цілому, в рамках проекту, Інтернетом буде забезпечено 100 дитячих навчальних установ по всій Україні.

    Сучасні технології і доступ у Інтернет стане в нагоді і для викладачів. Наприклад, за допомогою мобільного доступу до мережі Інтернет викладачі зможуть використовувати на заняттях інформацію з глобальної Мережі, он-лайн трансляції, обмінюватися методичною інформацією і проводити он-лайн уроки за участю фахівців з інших регіонів, а в перспективі й розвивати формат електронного підручника.

    Про програму «Мобільний Інтернет від МТС у школи»
    Національна програма «Мобільний Інтернет від МТС у школи» – це спільний проект Міністерства у справах сім'ї, молоді і спорту України, Міністерства освіти і науки України і компанії МТС-Україна з метою надання дітям більших можливостей у навчанні та здобутті якісної сучасної освіти.

    В рамках програми «Мобільний Інтернет від МТС у школи» МТС-Україна надає мобільний онлайн-доступ в Інтернет дитячим учбовим закладам – притулкам для дітей, інтернатам, дитячим будинкам і загальноосвітнім школам, – які знаходяться переважно в передмістях і сільських районах, де недоступне дротове підключення. В ході проекту мобільними комп'ютерними комплексами й Інтернетом на основі сервісу «МТС Коннект» планується забезпечити 100 дитячих установ і надалі розповсюдити цей досвід на всю територію України.

    Источник: Пресс-служба МТС-Україна
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.