Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Радіостанції повстали проти власних інтернет-версій


    24 марта 2009 | Радиовещание / Мир / На украинском языке | Добавил: Степан Сергеев
    Найрейтинговіша радіостанція Філадельфії (США) WBEB-FM вимкнула власну інтернет-версію. Як пише Mediaweek, у це важко повірити, якщо врахувати, що саме перехід в онлайн вважається найактуальнішою бізнес-моделлю радіо в майбутньому.

    До такого кроку WBEB підштовхнули нові розміри відрахувань агенції SoundExchange за ротацію пісень в інтернеті. Національній асоціації телерадіомовників пропонують 16%-у знижку в 2009 та 2010 роках, але потім, до 2015 року, відрахування мають збільшитися на 67%. Директор філадельфійської радіостанції Джері Лі каже, що він змушений буде віддавати половину доходу станції на роялті-платежі. «А це все одно що власноруч перебити собі ноги», - вважає він.

    Аналітики зазначають, що пан Лі, може, і зекономить деякі гроші тепер, проте відріже собі велике джерело прибутку в довгостроковій перспективі. На їхню думку, інтернет і мобільний зв'язок стануть важливою частиною радіобізнесу в цифрову еру.

    На думку співпрезидента з продажів компанії TargetSpot Енді Ліпсет, ефір не може бути єдиним засобом дистрибуції. Clear Channel Radio, яке розвиває онлайн-версію вже протягом 4,5 років, вважає, що інтернет збільшує аудиторію радіостанції на 10-15%. Минулого року власна онлайн-аудиторія цієї станції зросла на 17% у порівнянні з 2007 роком, а кількість скачування через iPhone минулого тижня перетнула позначку 1 млн. «Ми не можемо говорити слухачеві, куди йому йти. Ми маємо бути присутніми скрізь, де є слухач», - зазначає президент онлайн-напрямку CCR Еван Гаррісон.

    Дилемою для радіо як традиційного медіа є те, якій внесок робить зростання неефірної аудиторії у збільшення доходу. Наразі інвестиції в новітні засоби доставки контенту швидко повертаються у вигляді нової аудиторії, але не нового джерела доходу. Так, дохід CCR від онлайн-реклами наразі складає лише близько 5% його загального доходу, або $3,3 млн.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.