Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Аналітики «Citigroup»: куріння у Великій Британії може зникнути до 2050 р.


    13 января 2011 | Разное / На украинском языке / Украина | Добавил: Сергей Никандров
    Аналітики «Citigroup»: куріння у Великій Британії може зникнути до 2050 р.13 січня 2011 р. м. Київ До 2050 р. у Великій Британії майже не залишиться курців – до такого висновку прийшли аналітики компанії «Citigroup». Про це пише британська газета The Daily Telegraph. Відсоток дорослих курців у Великій Британії знизився з 53% у 1960 році до 21% у 2008 році. З 2007 р. кількість курців в Британії щорічно зменшується на 1/5, в першу чергу, завдяки забороні куріння у громадських місцях.

    «Якщо такі тенденції збережуться й надалі, то до 2050 року багато важливих ринків тютюну опустяться до нульових показників», – каже аналітик «Citigroup» Адам Спілман. Згідно дослідження, з 2028 року куріння майже зникне у Швеції, в Австралії – з 2030 року, в Ісландії – з 2033 року. В 2040 році зникне тютюнопаління в Канаді і Великій Британії, в 2043 році – у Норвегії, в 2046 році – в США, в 2048 році – у Нідерландах. Німеччину дослідники віднесли до країни, яка останньою з розвинених країн відмовиться від куріння, – у 2280 році. Також не дуже поспішають позбутися звички курити в таких країнах, як Греція – в 2231 році і Франція – у 2118 році.

    «За даними Київського міжнародного інституту соціології, у період 2005-2010 років поширеність куріння в Україні (включаючи епізодичне) серед населення старше 15 років зменшилася з 41% до 29%, - говорить завідувач сектором контролю над тютюном Українського інституту стратегічних досліджень МОЗ України Костянтин Красовський. - Якщо ми екстраполюємо ці дані, то куріння в Україні має зникнути вже через 25 років. На жаль, такий результат малоймовірний, бо світовий досвід показує, що кожен новий відсоток тих, хто кинув курити, досягається з усе більшими зусиллями. По-друге, протидія курінню в останній час не отримує необхідної державної підтримки. Минулого року взагалі не фінансувалися передбачені Постановою КМУ заходи Державної цільової соціальної програми зменшення шкідливого впливу тютюну на здоров’я населення на період до 2012 року. Блокується ухвалення постанови КМУ щодо розміщення на тютюнових пачках малюнків із наслідками куріння. Більше року чекав на розгляд у першому читанні законопроект щодо заборони тютюнової реклами. Проте, якщо державні органи все ж таки підтримають ті заходи по зменшенню поширеності куріння, які довели свою ефективність в інших країнах, в Україні частка курців може досить швидко скоротитися до рівня менше 20%. Для подальшого прогресу потрібно, в першу чергу, створювати служби допомоги у припиненні куріння для тих, кому важко кинути курити самостійно».

    За словами пана Костянтина, прогноз «Citigroup» побудований на тенденціях останніх десятиріч. Зокрема, у Великій Британії за період 1960–2008 років поширеність куріння революційно зменшилася з 50% до 21%, у Нідерландах – з 61% до 28%, в Австралії – з 43% до 17%. Натомість, як відзначалося, залишилися «стійки курці», які відмовляються від куріння вже значно повільніше.

    Источник: Прес-центр Коаліції громадських організацій «За вільну від тютюнового диму Україну»
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.