Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Президент США Барак Обама кинув курити


    14 февраля 2011 | Разное / На русском языке / Украина / Америка | Добавил: Сергей Никандров
    Президент США Барак Обама кинув курити14 лютого 2011 р.Президент США Барак Обама нарешті зробив те, чого прагнуть зробити мільйони людей – він кинув курити!

    «Так, він зробив це», - відповіла дружина Президента Мішель, коли її запитали у Білому Домі, чи дійсно Барак Обама кинув курити, передає інформагентство Associated Press.

    Мішель не надала інформації про те, коли саме її чоловік позбувся звички курити та як саме він кинув курити. Натомість Мішель зазначила, що «він ніколи не курив багато». Хоча тютюнова залежність почалася в нього ще в підлітковому віці. Відомо, що Барак Обама жував нікотинову гумку, як допомогу в процесі позбавлення звички курити.

    Під час його президентської кампанії, у лютому 2008, він оголосив, що знову кинув курити. «Він завжди хотів кинути курити, щоб бути спроможним, дивлячись у вічі своїм донькам Малії (12 років) та Саші (9 років), чесно сказати, що він не курить», - каже пані Обама.

    Раніше Обама також розказував, що він звик курити близько п’яти разів на день, хоча стресові ситуації іноді змушували його курити частіше. І він пообіцяв своїй дружині, що позбудеться нікотинової залежності, якщо вона дозволить йому балотуватися на пост президента. «Я тепер з гордістю можу сказати, чому мій чоловік більше не курить, це я позбавила його цієї звички, тому що він не може бути «курячим президентом», - каже Мішель Обама.

    Нагадаємо, що не дивлячись на свою нікотинову залежність, раніше Барак Обама підписав найжорстокіший в історії США антитютюновий закон, який суттєво обмежував продаж тютюнової продукції. «Кількадесятилітня спроба захистити наших дітей від шкідливого впливу тютюну завершилася перемогою», - оголосив тоді президент США.

    Відповідно до нового закону, Управління з контролю за якістю продовольства і медикаментів змусило виробників тютюнової продукції знижувати вміст нікотину. Тютюновим компаніям заборонялося випускати «легкі» сигарети і залучати до них увагу написами про низький вміст нікотину. Заборонялося також випускати сигарети з фруктовим або карамельним смаком.

    Також на самому початку свого президентства Барак Обама збільшив федеральний акциз на сигарети в три рази.

    За даними Національного Інституту Зловживання наркотиками в США курить кожна п’ята доросла людина, це приблизно 46 млн. чоловік. Дослідження мозку показує, що від нікотину виробляється дуже велика залежність. Три з чотирьох курців, які намагалися позбутися звички курити протягом 6 місяців, знову починають курити. Наступний раз вони наважуються кинути курити через великий проміжок часу.

    За даними Київського міжнародного інституту соціології, у період 2005-2010 років поширеність куріння в Україні (включаючи епізодичне) серед населення старше 15 років зменшилася з 41% до 29%.

    Источник: Прес-центр Коаліції громадських організацій «За вільну від тютюнового диму Україну»
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.