Навигация

Популярные статьи
  • «Site Ok‎»: Ваш надежный партнер в продвижении и раскрутке сайтов

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Всесвітній день без тютюну 2010: заберемо ласо у ковбоя-смерті!


    1 июня 2010 | Разное / На украинском языке / Украина / Пресс-релизы | Добавил: Сергей Никандров
    Всесвітній  день без тютюну 2010: заберемо ласо у ковбоя-смерті!31 травня 2010 р. м. Київ Щороку 31-го травня Всесвітня організація охорони здоров’я відзначає Всесвітній день без тютюну. 2010 року темою дня було обране питання протидії тютюновим компаніям у їхній рекламі сигарет, спрямованих на жінок та дівчат. У зв’язку з цим Всесвітня організація охорони здоров’я звертається до урядів країн з проханням заборонити будь-яку рекламу сигарет, як це передбачено Рамковою конвенцією ВООЗ із боротьби проти тютюну, яку вже ратифікували 168 країн, в тому числі і Україна.

    Останніми роками поширеність куріння серед жінок та дівчат в Україні зменшується. Так, у 2005 р. щоденно курило 17% дорослих жінок, тоді як сьогодні 7-8%. Це значить, що в країні близько 2 мільйонів жінок-курців. Ще півмільйона жінок курить час від часу. Також в Україні зменшується рівень куріння серед чоловіків з 62% у 2005 р. до 47% зараз.

    Куріння серед жінок в Україні є менш поширеним, ніж серед жінок Західної Європи. Адже за часів СРСР жінка з сигаретою підлягала осуду. Натомість сьогодні українські жінки та молоді дівчата є ласою мішенню для транснаціональних тютюнових компаній, які контролюють український та світовий ринок сигарет.

    Це добре видно за кількістю жіночих марок, які з’явилися на ринку за останні роки, та масовому переходу колись суто чоловічих брендів в нішу „гламуру”, тонких сигарет та молодіжного дизайну.

    Сьогодні тютюнові компанії в Україні популяризують куріння в такі способи, як спонсорство популярних серед молоді концертів, через рекламу в мережі Інтернет, аудиторію якої, як відомо, складає молодь, через промоакції з роздачі різноманітних подарунків, що викликає позитивні емоції, а також через рекламу в місцях продажу – на плакатах, екранах, підставках в касах тощо.

    У Верховній Раді ще у вересні 2009 року 15 народних депутатів з 4 фракцій зареєстрували законопроект № 5164, яким передбачено повну заборону тютюнової реклами. Законопроект вже підтриманий двома профільними комітетами – з питань свободи слова і інформації та з питань охорони здоров’я, але ще досі не винесений на розгляд Верховної Ради.

    «Ми звертаємося до керівництва Верховної Ради, до народних депутатів з проханням нарешті винести законопроект на розгляд в сесійну залу та прийняти Закон про повну заборону тютюнової реклами, – говорить Ганна Гопко, координатор Коаліції громадських організацій «За вільну від тютюнового диму Україну» та ГО «Життя». – Заборонити тютюнову рекламу по ТБ та на зовнішніх носіях на вулиці, але дозволити в Інтернеті та магазинах, як це відбувається зараз - це те ж саме, що дозволити злочини, але лише по четвергах. Сподіваємося, що депутати підтримають повну заборону реклами, спонсорства та стимулювання продажу сигарет, щоб все нові і нові підлітки та жінки не ставали жертвами креативу тютюнових корпорацій».

    У Всесвітній день без куріння Коаліція громадських організацій «За вільну від тютюнового диму Україну» проведе акцію «Заберемо ласо у «ковбоя смерті», мета якої - привернути увагу влади до необхідності повної заборони реклами сигарет.

    Під час акції група танцюристок, яка символізує дівчат-підлітків, стурбованих своєю крутістю, станцює танок. Але на них розпочнуть полювання на конях «ковбої смерті», які символізують сигаретні компанії. «Ковбої смерті» піймають своїм ласо дівчаток, та тягнутимуть їх до себе. Дівчата вже не зможуть звільнитися з пастки. Але українська молодь – не одинока. На допомогу їм приходить українське суспільство, в особі «зірок», які мають вирвати ласо, яке символізує рекламу сигарет, з рук «ковбоя-смерті».

    Козловський, співак
    Слава Богу, мене куріння обходить стороною. З самого дитинства я вкрай негативно ставлюся до куріння. Останнім часом спостерігаю нову тенденцію: курити стає не модно. Зараз багато людей займаються спортом, і це радує.

    Анні Лорак, співачка
    Ви не побачите в жодному із кліпів, щоб я навіть пригубила щось, щоб курила – не дай Бог. Є дуже багато інших художніх образів. У мене були такі пропозиції. І я завжди відмовлялась.Але я завжди відчувала відповідальність за те, що на мене дивляться підлітки, які тільки будують своє життя і багато в чому беруть приклад з мене.

    Влад Яма, танцюрист, телеведучий
    Чесно - я не уявляю поряд з собою дівчину, яка курить. Це неможливо. Просто, коли я бачу дівчину, що курить, то не отримую задоволення, дивлячись на неї. Тим більше, якщо йдеться про дівчину, що випила. У мене до цього, напевно, імунітет...

    Олег Скрипка, співак
    Я курив в 22-24 роки та кинув. Не з першої спроби. Тут, як і взагалі в житті, головне прийняти рішення - і рано чи пізно все відбудеться. Допомагає метод відкриття в своїй голові „карної справи ” зі збором „улік” проти. Взагалі, куріння – це такий індикатор, який показує наскільки людина може бути вільною. Адже більшість курців хочуть кинути. Життя складається з того, що комусь вдається бути вільним – робити те, що він хоче, а комусь не вдається.

    Святослав Вакарчук, лідер гурту „Океан Ельзи”:
    „Так сталося, що мене ця шкдлива звичка оминула. І коли мої друзі-курці мене запитують: „Ти що ніколи не курив?”, а я відповідаю „Ні”, вони кажуть „Молодець! Ми тобі заздримо”. Так говорять 9 з 10-ти знаомих курців. Та коли ти в процесі, відмовитися непросто. Давайте не починати!

    Світлана Лобода, співачка
    Дуже правильно, коли розмежовують ресторан для тих, хто курить і для тих, хто не курить. Якщо хтось хоче себе труїти, люди навколо не мають мучитися. Можливо, з часом взагалі заборонять курити в ресторанах і громадських місцях. Це було б здорово для всіх.

    Яна Клочкова, олімпійська чемпіонка
    Думаю, дорослі, щоб їхні діти не курили, повинні починати з себе, самі повинні кидати курити. Як підлітку не закурити, якщо всі навколо курять? Думаю, батьки повинні дуже серйозно говорити з дітьми, коли бачать, що ті починають пробувати.

    Дуже правильно, що з 2011 року на пачках будуть розміщувати картинки, які показуватимуть шкоду від паління. Коли бачиш – це справляє враження (або ефективно)

    Андрій Доманський, телеведучий
    Стратегія тютюнових компаній – створити в голові потенційних курців стереотип, що це дуже модно. Ми бачимо це по рекламним хитрощам, по дизайну сигаретних пачок, по способу просування товару. Тому тиснути потрібно по всім фронтам: давайте піднімати акцизи, будемо на кожному кроці кричати про те, що куріння вбиває, давайте не будемо жаліти людей, бо з часом може бути вже запізно.

    Руслана, співачка
    Куріння це є гріх, і це навіть не обговорюється. Це є гріх щодо себе, ти своє здоров’я підриваєш сам. Куріння забирає в нас енергію, яка мала би піти на інші, більш якісні речі в житті. Якщо ти раз скажеш «Ні!» сигаретам, наступного разу ти так само відмовиш собі у зайвій дозі алкоголю, тебе не тягтиме на наркотики чи ще якісь спокуси цього життя, ти навчишся відверто говорити негативним речам «Ні!».

    Всесвітній  день без тютюну 2010: заберемо ласо у ковбоя-смерті!

    Всесвітній  день без тютюну 2010: заберемо ласо у ковбоя-смерті!

    Всесвітній  день без тютюну 2010: заберемо ласо у ковбоя-смерті!

    Всесвітній  день без тютюну 2010: заберемо ласо у ковбоя-смерті!

    Всесвітній  день без тютюну 2010: заберемо ласо у ковбоя-смерті!

    Всесвітній  день без тютюну 2010: заберемо ласо у ковбоя-смерті!

    Всесвітній  день без тютюну 2010: заберемо ласо у ковбоя-смерті!

    Всесвітній  день без тютюну 2010: заберемо ласо у ковбоя-смерті!

    Всесвітній  день без тютюну 2010: заберемо ласо у ковбоя-смерті!

    Всесвітній  день без тютюну 2010: заберемо ласо у ковбоя-смерті!

    Всесвітній  день без тютюну 2010: заберемо ласо у ковбоя-смерті!

    Всесвітній  день без тютюну 2010: заберемо ласо у ковбоя-смерті!


    Источник: Прес-центр Коаліції громадських організацій «За вільну від тютюнового диму Україну»
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.