Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Учасники IV Цифрового Форуму


    9 сентября 2010 | Телекоммуникации / На украинском языке / Украина / Пресс-релизы | Добавил: Сергей Никандров
    Учасники IV Цифрового ФорумуУ процесі підготовки IV Міжнародного форуму «Цифрове мовлення в Україні» своїми спостереженнями та прогнозами про перспективи цифрового ТБ ділиться майбутній учасник панельної дискусії першої секції Форуму «Цифрове телебачення в Україні: рік 2010. Огляд змін у цифровізації, що відбулися за минулий рік, та обговорення подальшого управління реформою новообраними державними органами» Володимир Смоляр, член Національної комісії з питань регулювання зв’язку України.

    Володимире Григоровичу, на вашу думку, на якому етапі нині ситуація із впровадження «цифри»? Чи є поступ у цьому процесі?

    Особливого поступу немає – ситуація залишається такою як і 2-3 роки тому.

    В чому причина відсутності прогресу?

    Проблеми насправді такі ж самі, що й були: зайнятість радіочастотного ресурсу, а відтак відсутність вільних частот, які б дали змогу здійснити безболісний перехід від аналогового до цифрового мовлення для телерадіокомпаній та для глядачів. Ситуація виглядає так, що одна проблема породжує іншу – зайнятість частотного ресурсу породжує низку інших невирішених питань, як-от розбудова мережі, планування відключення аналогового телебачення, забезпечення населення перетворювачами сигналів, створення найбільш оптимальних умов переходу на цифрові формати мовлення телерадіокомпаній тощо. На мою думку, головна роль у вирішенні цих питань повинна належати Національній раді України з питань телебачення та радіомовлення. У її компетенції визначати політику, встановлювати порядок та погоджувати дії інших центральних органів виконавчої влади, аби процес зрушився з місця та почалися реальні зміни. Думаю, що у новому складі, Національна рада зможе виконати ці завдання.

    Як ви гадаєте, які кроки потрібно зробити упродовж найближчого часу, аби перехід на цифрове мовлення відбувся прозоро та грамотно?

    Нацрада повинна ініціювати та пропонувати конкретні кроки, визначати та корегувати дії інших учасників процесу, консолідувати ідеї та пропозиції. Інакше ми будемо як герої казки «Щука, лебідь і рак», коли кожен тягнутиме у свою сторону, доказуючи, що його версія найкраща, але результату ніякого не буде.

    Який ви особисто бачите вихід з ситуації, що склалася?

    Я вважаю, що потрібно у будь-який спосіб створювати технічну та технологічну інфраструктуру: встановлювати вежі, монтувати передавачі, розгортати хоча б фрагменти мереж, проводити тестові випробування тощо. Але все повинно відповідати одній спільній концепції і здійснюватися під єдиним ідейним керівництвом, щоб потім з окремих фрагментів склалася цілісна картина під назвою – цифрове телебачення України. Одночасно необхідно вирішувати і інші питання – забезпечення частотним ресурсом, послідовність переходу телерадіокомпаній на цифрове мовлення, законодавче забезпечення цього процесу, мінімізація незручностей перехідного періоду для населення тощо.

    Це потребує немалих коштів і без підтримки держави та залучення інвестицій не обійтися. Варто переглянути фінансові показники Державної програми впровадження цифрового телерадіомовлення, тоді цей документ насправді стане дієвим і щось зміниться у кращу сторону. Зрештою, нічого особливого у мережі, про яку йдеться, немає. Це великий технічний проект, який потребує відповідних капіталовкладень, закупівлі техніки, залучення фахівців, взаємодії між органами виконавчої влади, які відповідають за «цифру», та підприємствами, залученими у цей процес.

    На ваш погляд, які основні плюси від переходу України на цифрове мовлення?

    Основна перевага – розширення телевізійного простору. Це можливість переглядати більшу кількість телевізійних програм значно вищої якості. В країні є регіони, в яких транслюються тільки 1-2 або 3-4 аналогові канали. Заміна їх на цифрові призведе до 8-10 кратного збільшення кількості програм. Тоді питання полягатиме лише у наповненні якісним контентом такої великої кількість телевізійних каналів. Свідченням переваг цифрового телебачення є реакція тих, хто має можливість дивитися програми у ”цифрі” – як правило вони більше не хочуть повертатися до ”аналога”.

    Як ви гадаєте, яка роль Цифрового Форуму у впровадженні «цифри»?

    Сьогодні будь-які кроки на шляху до розуміння процесу переходу на цифрове мовлення – це важлива справа. А якщо у діалозі беруть участь професіонали, особи відповідальні за цей процес, то результат такої співпраці безумовно безцінний. Саме такий діалог відбувається на Цифровому Форумі, який для багатьох є місцем порозуміння, конструктивного діалогу, а відтак – необхідних прийнятих рішень.

    Довідка:

    Володимир Смоляр народився 3 січня 1963 року у м. Ічня Чернігівської області.

    У 1985 році закінчив Київське вище військове інженерне училище зв’язку ім.. М. І. Калініна за спеціальністю «Радіозв’язок».

    З квітня 2002 по травень 2004 – провідний інженер сектору взаємодій з міжнародними організаціями, начальник відділу радіоелектронних засобів спеціальних користувачів Українського державного центру радіочастот та нагляду за зв’язком.

    З травня по листопад 2004 року – заступник начальника Управління радіочастот Державного комітету зв’язку та інформатизації України.

    З грудня 2004 по липень 2006 – начальник Управління радіотехнологій Державного департаменту з питань зв’язку та інформатизації Міністерства транспорту та зв’язку України.

    З липня 2006 по квітень 2007 – начальник Управління реєстрації та ліцензування Національної комісії з питань регулювання зв’язку України.

    З квітня по грудень 2007 – радник Віце-прем’єр-міністра України.

    З вересня 2008 по липень 2009 – директор Департаменту ліцензування та радіочастот Національної комісії з питань регулювання зв’язку України.

    З липня 2009 по квітень 2010 – перший заступник голови Державної адміністрації зв’язку.

    З 08 липня 2010 року – член Національної комісії з питань регулювання зв’язку України.

    Нагороди, почесні звання Почесна грамота Державного комітету зв’язку та інформатизації України (2004); Подяка Голови НКРЗ (2006); відзнака Міністерства оборони України – медаль «За сприяння Збройним Силам України» (2009); нагрудний знак «Почесна відзнака Національної комісії з питань регулювання зв’язку України» (2009).


    Форум «Цифрове мовлення в Україні» — головний професійний майданчик для вільного спілкування фахівців, зацікавлених у процесі впровадження цифрового телебачення (ЦТБ) в Україні.

    Форум є відправною точкою для просування та розвитку цифрової телевізійної галузі.

    Щороку восени його учасники підбивають підсумки роботи з підготовки переходу на «цифру» за рік, що минув,та обговорюють виклики і потенційні проблеми наступних періодів, а також мають можливість порівняти свої досягнення та плани із міжнародною практикою впровадження ЦТБ.

    Мета Форуму — підготувати вітчизняний телепростір до переходу з аналового на цифрове телебачення, забезпечити прозорість та зручність реформ, створити умови для адаптації чинного законодавства, сприяти ефективному регулюванню державного процесу впровадження цифрового телебачення, залучити до обговорення всіх питань громадськість та ЗМІ.

    IV Міжнародний форум «Цифрове мовлення в Україні» відбудеться 1 жовтня 2010 року у Києві у конференц-залі готелю Radisson Blu.


    Источник: Форум «Цифрове мовлення в Україні»
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.