Навигация

Популярные статьи
  • «Site Ok‎»: Ваш надежный партнер в продвижении и раскрутке сайтов

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Брифінг НацРади 23 вересня щодо розвитку цифрового телерадіомовлення


    23 сентября 2009 | Телевидение / Пресс-релизы / Украина / На украинском языке | Добавил: Евгений Ленов
    Сьогодні, 23 вересня 2009 року, відбувся брифінг Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в якому взяли участь перший заступник голови Національної ради Андрій Мирошніченко і член Національної ради Ігор Курус.

    Андрій Мирошніченко зупинився на питаннях щодо розвитку в Україні суспільного та цифрового телерадіомовлення, які нещодавно виносилися на обговорення Ради національної безпеки і оборони України.

    Він запевнив журналістів, що Національна рада одностайна щодо шляхів створення системи суспільного мовлення: „Ми не бачимо необхідності в існуванні паралельно державного і суспільного мовлення і наполягаємо на тому, що суспільне мовлення повинно бути подальшою формою існування тих компаній, які здійснюють державне мовлення. Йдеться про НТКУ і НРКУ”.

    З приводу впровадження цифрового мовлення Андрій Мирошніченко зауважив, що висловлює свою власну точку зору на ці проблеми. Офіційна позиція Національної ради буде оприлюднена після ухвалення відповідного рішення РНБО.

    „Я переконаний, що всі рішення щодо цифрового телебачення, які дотепер приймала Національна рада, були правильними і своєчасними,” – сказав він. Розроблені Національною радою моделі й напрями розвитку цифрового телерадіомовлення були погоджені з іншими державними інституціями, проте змінилися учасники цього процесу, іншою стала економічна ситуація, і, відповідно, напрацьована модель не може залишатися базовою.

    Саме такий підхід, за словами Андрія Мирошніченка, відпрацьовувався під час підготовки узгодженого листа робочою групою за участю представників РНБО, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, частотних служб, Міністерства транспорту і зв′язку України, Концерну РРТ, громадських організацій. Ішлося про створення координаційного органу при РНБО, до якого ввійдуть учасники спільного проекту.

    На його думку, ці підходи знайдуть своє відображення в рішенні Ради національної безпеки і оборони України, і це дасть поштовх до подальших узгоджених дій сторін, причетних до впровадження цифрового мовлення в Україні.

    Член Національної ради Ігор Курус звернув увагу представників ЗМІ на проблеми з частотним регулюванням, які Національна рада намагалася вирішити протягом трьох років і наголосив, що регуляторному органу самотужки не вдасться втілити проект з впровадження цифрового мовлення в Україні.

    Також він повідомив, що на сьогоднішньому засіданні Національної ради було заслухано звіт про роботу та внесено зміни у склад міжвідомчої робочої групи з розгляду актуальних питань гарантування інформаційної безпеки, що була створена після Указу Президента України № 462/2009 від 18 червня 2009 року.

    За власним бажанням Куруса його було виведено зі складу робочої групи. Натомість від Національної ради до неї увійшов відповідальний секретар Владислав Лясовський. Цю групу силових відомств також поповнили начальник ДП „Український державний центр радіочастот” П. Слободянюк, перший заступник начальника ДП „Український державний центр радіочастот” Є. Хаіров, перший заступника голови Держкомзв’язку В. Смоляр, заступник директора Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ О. Самарський.

    Національна рада також звернеться до Міністерства внутрішніх справ з проханням запропонувати до цієї робочої групи кандидатури працівників МВС замість тих, хто вибули.

    Источник: Пресс-служба НацРади з Питань Телебачення і Радіомовлення
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.