Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Єгор Бенкендорф: «Вам пощастило, що до вас прийшов я, а не інший»


    26 апреля 2010 | Телевидение / На украинском языке / Украина | Добавил: Ольга Кравцова
    23 квітня профспілки та колектив НТКУ запросили на зустріч із Єгором Бенкендорфом та його командою, щоб оголосити про повне скорочення штату й розповісти про нову структуру телекомпанії. Відчувалося, що нове керівництво ретельно підготувало сценарій цих зборів, щоб як слід підсолодити гірку пігулку й не повторювати помилок своїх попередників. Менеджмент телекомпанії прийшов майже у повному складі - Єгор Бенкендорф привів усіх своїх заступників і радників: Валіда Арфуша, Дениса Замрія, Олексія Семенова, Марка Греся, Володимира Липового, Артема Денисова, Михайла Метревелі, Євгена Буцана та Олександра Борисенка. Не було хіба що заступника гендиректора з питань інформаційного та громадсько-політичного мовлення Олександра Пантелеймонова.



    Чутки про скорочення на НТКУ ходили вже давно, але жодних офіційних підтверджень ще не було. Генеральний директор Єгор Бенкендорф випромінював оптимізм та рясно ілюстрував свій виступ жартами й історіями з попереднього досвіду роботи на «Інтері». Спершу він попросив не ламати йому другу руку, а далі наголосив, що цю зустріч організовано для того, щоб «всю інформацію ви дізнавались не з "Телекритики", а безпосередньо від керівництва», й пообіцяв бути максимально чесним зі своїми новими підлеглими.



    Із закриттям старих проектів пан Бенкендорф ще не визначився: «На цей момент сказати не можу. Наступної п'ятниці будуть нові пропозиції щодо нових проектів». Однак на сьогодні, за його словами, є два проекти, які перебувають під його прискіпливою увагою, - «Стильна штучка» та «Експерти дозвілля». Раніше в цьому списку був ще й «Прес-анонс», але з цим проектом уже «попрацювали» й тепер усі питання знято. «Я не розумію фінансової схеми, коли в кадрі рекламний продукт, але за договором канал не отримує за це грошей. На моїй колишній роботі коли в кадрі, приміром, був анонс про приїзд якогось актора (тобто ми витрачаємо на це наш ефірний час і, відповідно, гроші), театр був зобов'язаний дати нам на ефір актора або мала бути якась інша користь від цього», - зазначив Єгор Бенкендорф.



    Далі він розказав, як нещодавно повернувся з колегії у Львові, де намагався владнати деякі фінансові питання реорганізації каналу: «Я запитував, якщо, умовно кажучи, працює двоє людей (обов'язки яких дублюються) й отримують по 100 рублів, чи можна заплатити іншому 200 рублів, якщо одного забрати? Мені сказали - не можна. Але вчора було прийнято інше рішення, якщо (через звільнення) залишається 100 рублів, то зекономлену зарплату не заберуть до держбюджету, а я зможу витратити її на техніку».



    Співробітників Першого національного цікавило, коли гендиректор зможе підписати колективний договір, але він зазначив, що наразі цей документ вивчає юридична служба та юристи-експерти. Після цього прозвучала найоптимістичніша фраза п'ятничного вечора: «Скорочення будуть. Але глобальних скорочень не буде». Після цього новий очільник вирішив розважити аудиторію жартівливою історією про те, як його свого часу розіграли колеги з «Інтера». Мовляв, одного разу його викликала секретар першої приймальні, з якою Єгор весь час підтримував досить дружні стосунки, дала йому п'ятисторінковий пакет із 40 питаннями на кожній сторінці, запропонувала за 10 хвилин відповісти на всі питання, інакше на нього чекає безповоротне звільнення. Й одразу натиснула на таймер. Єгор Бенкендорф «ответил, обиделся» і здивувався розіграшу. Саме тому він обнадійливо пообіцяв скорочення десь 9-10% колективу, які залежатимуть не від віку та статі, а від функціональних обов'язків. «Вам пощастило, що до вас прийшов я, а не інший», - сказав він, а після нетривалої паузи додав: «Хоча час покаже». Звісно, співробітників каналу цікавило, за якими критеріями визначатимуть, хто підлягає скороченню. Бенкендорф запевнив, що до кожного буде особистісний підхід.



    Тим часом ТК вдалося дістати примірник анкети, яку заповнюють усі працівники компанії. Окрім необхідності вказати свої ім'я, прізвище, дату народження, посаду та час роботи на НТКУ, в ній вимагається дати відповідь на питання, над яким саме проектом працює респондент, над чим він працює протягом останніх півроку та що входить у його творчі плани. Жодного питання, яке б мало на меті перевірити рівень ерудиції та освіти того чи іншого працівника НТКУ, в цій анкеті немає.



    Також колектив каналу непокоїла система пропускних карток, яка фіксує час перебування на робочому місці, і чи стане запізнення на 30 хвилин приводом до звільнення. Гендиректор сказав, що приводом це не стане, однак система турнікетів залишиться: «На "Інтері" з уведенням турнікетів були виявлені деякі співробітники-підсніжники» (тобто ті, хто займає неіснуючі посади й не виконує передбачуваних ними функцій. - ТК)».



    Після оманливо радісної, але, як з'ясувалося згодом, неповної інформації про незначні скорочення гендиректор перейшов до проблеми пошуку спонсорів для проектів каналу. Зокрема, він запевнив, що буде вироблено систему, за якою всі, хто приведе на канал спонсора, отримають свій відсоток від коштів, наданих ним. Це питання дуже хвилювало пана Бенкендорфа, оскільки, за його словами, під час його роботи на «Інтері» з ним не завжди розраховувалися за спонсорство.



    Далі він продовжував: «Я чорну зарплату не отримую. Хочете вірте, хочете ні, але якби не особисті амбіції, я би від вас уже давно втік». Після цього він переконував: поки він лишатиметься керівником каналу, форма власності НТКУ не зміниться: «Я не увійду в історію як людина, що продала канал». Цю тезу він аргументував тим, що не може продати канал за 5 мільйонів доларів (бо це дуже мало) і зникнути за кордоном (бо він не може жити в іншій країні). На підтвердження своїх слів він жартома додав, що за все своє життя повівся недобре тільки з першою дружиною та дружиною свого друга.



    Керівник нової профспілки Мар'яна Ангелова подякувала Бенкендорфу за те, що він почав «у інтерв'ю згадувати колектив НТКУ не як зборище алкоголіків та бездарів», і окреслила кілька «маячків». «Чи доречним було б скорочення, якби ви розширювали мовлення і створювали кабельні та профільні канали мовлення, які здатна створити НТКУ?» - запитала вона. Також вона наголосила на потребі відновити роботу редакційної ради і ввести до її складу представників адміністрації, сприяти створенню художньої ради, прискорити підписання колективної угоди та створити соціологічну модель аудиторії каналу. Єгор Бенкендорф попросив її викласти всі пропозиції письмово і продовжував тішити присутніх: «Ми хочемо без грошей обскакати "Інтер"».



    Екс-керівник музичних та розважальних програм Олена Загороднюк, яка тепер опікується нічним мовленням, поцікавилася, коли канал зможе відновити повноцінне трансляцію. За словами Бенкендорфа, з вересня канал мовитиме 24 години на супутнику.



    Запевнивши, що не допустить перейменування каналу на ПУК (Перший український канал), а натомість докладатиме всіх зусиль для підняття рейтингу й іміджу Першого національного, Єгор Бенкендорф під оплески присутніх «пішов працювати».



    Далі заступник гендиректора Володимир Липовий представив усіх заступників та радників, а також окреслив сфери відповідальності кожного з них (ТК вже повідомляла про заступників та інші кадрові зміни каналу). Менеджмент обіцяв спростити структуру компанії. Приміром, відтепер для виїзду на зйомки журналісту не треба візувати дозвіл у всіх заступників.



    Слідом за Володимиром Липовим виступив радник Бенкендорфа Олексій Семенов, який запевнив, що він як громадянин Росії не є загрозою для національного каналу: «Я не курую суспільно-політичне мовлення... Я прекрасно ставлюсь до української історії та культури». Також він зауважив, що не входить до штату каналу, а працює за договором. Далі він згадав проекти, які перебувають під загрозою закриття. Перш за все, сказав він, нерозуміння викликають проекти, «повністю забиті продакт-плейсментом», як-от «Стильна штучка». Пан Семенов додав, що закриватимуться ті програми, які даватимуть мінусовий рейтинг, але з командами, які їх виробляють, обговорюватимуться нові проекти. Також вирішуватиметься питання з великими програмами для міністерств, на які уряд має давати додаткові кошти. «Я хочу пишатися тим, що працюю тут», - патріотично зазначив Олексій Семенов, якого колектив НТКУ також проводив оплесками.



    Після його виступу перейшли до виробничих і технічних питань (у центрі уваги опинилися проблеми з бензином), і люди, що прийшли на збори, почали потроху розходитися. Але згодом ніби мимохідь заступник гендиректора Володимир Липовий повідомив про «формальне скорочення», зумовлене зміною структури, назви посад та функціональних обов'язків, про яке вже писала ТК. «Я хочу, щоб ви всі з розумінням до цього поставились. У зв'язку з реорганізацією зміниться структура компанії, ми проведемо скорочення всіх співробітників компанії. Пояснюю, це чисто юридичне питання. Ми зобов'язані всіх із моменту вводу штатного розпису повідомити про скорочення. З наступного тижня кожен отримає повідомлення, абсолютно всі, починаючи від керівництва», - сказав він.



    За його словами, всіх буде попереджено про звільнення за два місяці, а вже з 1 липня сформують новий штат. Ця несподівана для всіх новина активізувала профспілки, які почали звертати увагу на те, що про скорочення їх мали повідомити не за два, а за три місяці. «Ми проти цього!» - запротестували люди. Втім, Володимир Липовий не зреагував на це, попрощавшись із колективом словами: «Все буде добре і за законом». Однак для найвитриваліших учасників п'ятничних зборів ці слова вже не звучали обнадійливо.



    Пан Липовий пообіцяв ТК прокоментувати, що мається на увазі під реструктуризацією телекомпанії, 27 квітня після наради з керівництвом щодо цього питання. На запитання ТК «Чи означає реструктуризація зміну статусу НТКУ з держаної установи, наприклад, на державне підприємство?» він сказав : «Ні, зміни статусу не буде».


    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.