Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Профспілки НТКУ вимагають призупинити скорочення


    7 мая 2010 | Телевидение / На украинском языке / Украина | Добавил: Ольга Кравцова
    Профспілка працівників культури Національної телекомпанії України звернулись до генерального директора Єгора Бенкендорфа з вимогою призупинити скорочення на НТКУ. Про це йдеться у листі першого заступника профкому Сергія Шеріна.

    На думку профспілки, відповідно до закону «Про професійні спілки їх права та гарантії діяльності» профком мав бути попереджений за три місяці.

    Нагадаємо, на зборах НТКУ 23 квітня керівництво компанії оголосило про повне скорочення штату у зв'язку зі зміною структури, про яке всі працівники будуть попереджені за два місяці.

    Як зауважила ТК член профкому Тетяна Тростянська, всі три профспілки НТКУ - осередок Київської незалежної медіапрофспілки, Нова профспілка та профспілка працівників культури - діють спільно за коаліційною угодою. Відтак цей лист є спільним зверненням профспілок НТКУ до керівництва компанії.

    Окрім цього до генерального директора НТКУ звернулась і профспілка працівників державного телебачення та радіомовлення. В цьому листі йдеться про те, що рішення про скорочення штату порушує закон «Про професійні спілки» та Галузеву угоду між Держкомтелерадіо та ЦК Профспілки працівників культури, «якою не передбачено звільнення працюючих у зв'язку зі змінами в організації виробництва та праці не більше 3% від загальної чисельності працівників протягом календарного року».

    Керівник юридичного управління НТКУ Євген Буцан у коментарях ТК наголосив на тому, що керівництво компанії уже надало свої пояснення у відповідь на лист профспілки працівників культури.

    «Стаття 49.4 Кодексу законів про працю передбачає, що профспілки необхідно інформувати за три місяці, коли відбувається ліквідація, реорганізація, зміна форм власності або часткове зупинення виробництва. Під реорганізацією мається на увазі одна з форм припинення юридичної особи. На НТКУ інша ситуація, яка не має відношення до цього переліку», - зазначив пан Буцан.

    За його словами, зараз юридичне управління готує лист-відповідь на звернення працівників державного телебачення та радіомовлення.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.