Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Нацрада оголосила попередження «Гала-радіо» за відсутність дитячих програм


    7 марта 2012 | Радиовещание / На украинском языке / Украина | Добавил: Kravtsova Olga
    Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження радіокомпанії «Гала» за результатами перевірки на предмет дитячого мовлення. Відповідне рішення регулятор ухвалив на засіданні 6 березня.



    На засіданні Нацрада розглянула результати позапланових перевірок трьох радіокомпаній - «Гала», «Наше радіо», Національної радіокомпанії України, а також супутникового телеканалу «Малятко-ТВ». Нагадаємо, що ці перевірки були призначені 18 січня.



    Як доповіла член Нацради Ірина Опілат, перевірка «Гала-радіо» зафіксувала відсутність дитячих програм, які за ліцензією мають становити 2 години 10 хвилин. «Але "Гала" вважає, що транслює програми, які можуть бути розраховані на дитячу аудиторію», - додала вона.



    Представник радіостанції, юрист Олександр Кожухов, підтвердив заперечення компанії проти результатів перевірки. «У нас є дитяча програма Gala.UA, яка транслюється з 21:00 до 23:10 щодня», - сказав він. На зауваження, що діти в цей час «уже сплять», юрист відповів, що після ухвалення Нацрадою рекомендацій щодо розміщення дитячих програм з 6:00 до 22:00 «Гала» пересуне програму в сітці.



    Однак у членів Нацради виникли запитання щодо змісту програми. Представник «Гала-радіо» розповів, що це проект, розрахований на аудиторію до 14 років і старше. «Початково програма мала назву "Українські кумири", вона виховує повагу до українських артистів, до української музики. У ній звучить музика і запис інтерв'ю з українськими виконавцями», - відповів він. «Ніяких інтерв'ю в програмі немає - іде просто підбірка пісень», - відреагувала на його слова Ірина Опілат і перелічила назви пісень, які лунають в ефірі, серед яких «Не люби мне мозги» та «Антидепрессанты».



    Тож члени Нацради не погодилися з тим, що радіопроект Gala.UA є дитячою програмою та оголосили «Гала-радіо» попередження.



    Тим часом «Наше радіо», за даними перевірки, виконує умови ліцензії. Фактичний обсяг дитячих програм становить 32 хвилини на добу, в ефірі транслюються о 8:14 і 21:00 програми власного виробництва з дитячими музичними творами (хронометраж - 2,5 хвилини і 29,5 хвилин). Тож результати перевірки взято до відома.



    НРКУ також дотримується умов ліцензії. Фактичний обсяг дитячих програм становить 1 годину на добу, в ефірі транслюються програми «Школяда» (о 8:40), «Недільний трамвай» (о 9:10), «Радіородина» (о 17:15), «Вечірня колисанка» (о 20:50).



    Хоча регулятор виявив відхилення в програмній концепції НРКУ щодо інших жанрів програм та порушення законодавства про рекламу. «У вас часто в спонсорській інформації звучать телефони - це може бути тільки в рекламі», - зауважила перший заступник голови Нацради Оксана Головатенко. Нацрада взяла до відома наявність цих порушень, і НРКУ має їх усунути і прозвітувати.



    Що стосується «Малятко-ТВ», то телеканал, за словами Ірини Опілат, зменшив обсяг дитячих програм - з 15 годин на добу до 14 годин 9 хвилин та обсяг категорії «Інше» з 9 годин до 4 годин 34 хвилин. Зате збільшив обсяги власного виробництва - з 5 годин 24 хвилин до 8 годин 26 хвилин і національного продукту - з 12 годин до 14 годин 15 хвилин. Водночас в ефірі зафіксовано трансляцію програм, не передбачених ліцензією - науково-просвітницьких в обсязі 1 година 42 хвилини на добу, що мають індекс «ЗА» (загальна аудиторія), та інтерактивних в обсязі 3 години 38 хвилин, у яких надаються послуги телефонного зв'язку із попередженням «Тільки для повнолітніх».



    Проект рішення Нацради передбачав оголосити каналу попередження.



    Директор «Малятко-ТВ» Володимир Кметик пояснив, що «всі так звані порушення випливають з недосконалості критеріїв жанрового наповнення», адже, наприклад, дитячу освітню програму можна зараховувати як до дитячих, так і до науково-просвітницьких. За його словами, загальноприйнятним є те, що програми з індексом «ЗА» призначені для сімейного перегляду, у тому числі для дітей. «У нас є інші мультсеріали з індексом ЗА, але їх віднесли до дитячих програм», - зазначив пан Кметик. Що стосується інтерактивних програм, то вони, на його думку, є інформацією для батьків.



    Оксана Головатенко запропонувала колегам взяти результати перевірки до відома та не оголошувати попередження, а Володимиру Кметику - долучитися до розробки положення про регулювання дитячого мовлення. Члени Нацради підтримали її пропозицію та проголосували за взяття результатів перевірки до відома (крім Володимира Манжосова, який утримався).



    Нагадаємо, що 6 березня Нацрада за результатами перевірок восьми загальнонаціональних телеканалів щодо дитячого мовлення ухвалила рекомендації щодо розміщення дитячих програм.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.