Навигация

Популярные статьи
  • «Site Ok‎»: Ваш надежный партнер в продвижении и раскрутке сайтов

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Віктор Павленко зареєстрував законопроект, що дозволяє пенсіонерам бути членами Нацради


    20 мая 2009 | Телевидение / Украина / На украинском языке | Добавил: Степан Сергеев
    12 травня у Верховній Раді зареєстровано проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення», №4454 щодо скасування вікових обмежень, які передбачені стосовно кандидатів на посаду члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та уточнення окремих положень. Автор проекту закону - народний депутат Віктор Павленко (фракція Блоку Юлії Тимошенко).

    Відповідно до чинного законодавства, членом Національної ради може бути призначений громадянин України з числа кваліфікованих фахівців у галузі журналістики, юриспруденції, телерадіомовлення, управління, представників науки, культури, мистецтва, які мають вищу освіту, стаж роботи у сфері телерадіомовлення, зокрема наукової або педагогічної, не менше п`яти років, володіють державною мовою та проживають в Україні протягом останніх десяти років на момент призначення. Віктор Павленко вважає, що обмеження щодо призначення на цю посаду осіб, які на момент призначення досягли встановленого законом пенсійного віку, є штучним і таким, що не дозволяє залучати до участі у державному регулюванні у сфері телебачення і радіомовлення найбільш досвідчених фахівців.

    Подібних вимог (щодо пенсійного віку), оскільки вони не містяться у нормах Конституції України, не містить чинне законодавство України щодо кандидатів на посади членів Рахункової палати (ст. 10 Закону України «Про Рахункову палату»), суддів Конституційного Суду України (ст. 16 Закону України «Про Конституційний Суд України»), членів Центральної виборчої комісії України (ст. 7 Закону України «Про Центральну виборчу комісію»), та претендентів і кандидатів на посади членів інших спеціальних державних органів, функціонування яких прямо передбачається Конституцією України.

    Положеннями законопроекту № 4454 скасовується штучна та необґрунтована вимога щодо неможливості призначення на посаду члена Національної ради особи, яка на момент призначення досягла встановленого законом пенсійного віку. Натомість, у відповідності до норм усталеної законодавчої практики, досягнення членом Національної ради 65-річного віку визначається підставою для дострокового припинення його повноважень.


    У 2009 році пенсійного віку досягли або досягнуть двоє членів Національної ради - Віктор Понеділко та Тетяна Лебедєва.


    www.telekritika.ua

    Источник: СКТУ
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.