Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Warner Bros. інвестує 241 млн. в телебачення у Східній Європі


    30 марта 2009 | Телевидение / Европа / На украинском языке | Добавил: Степан Сергеев
    Time Warner Inc. придбає 31% капіталу Central European Media Enterprises - найбільшої медіа-компанії Східної та Центральної Європи

    23 березня 2009 року Central European Media Enterprises Ltd. (СМЕ) (біржовий код на NASDAQ* та Празькій фондовій біржі: CETV) і Time Warner Inc. (біржовий код на NYSE*: TWX) оголосили про те, що Time Warner інвестує $241,5 млн. у СМЕ – найбільшу медіа-компанію Центральної та Східної Європи.

    З метою реалізації цих інвестицій Time Warner придбає 19 млн. додатково виданих простих акцій. У їх числі 14,5 млн. простих акцій класу А за ціною $12 за акцію, та 4,5 млн. простих акцій класу B за ціною $15 за акцію, що у сумі складе 31% капіталу СМЕ. У зв’язку із вказаною домовленістю, Time Warner зберігає за Рональдом С. Лаудером, засновником та почесним головою ради директорів СМЕ, право голосувати акціями СМЕ, які належать компанії Time Warner, протягом як мінімум чотирьох років, із кількома виключеннями.

    Пан Лаудер бере на себе зобов’язання сприяти призначенню двох представників Time Warner до складу ради директорів СМЕ. Фіналізація угоди потребуватиме голосування акціонерів СМЕ, а також низки узгоджень із регуляторними органами. Пан Лаудер також зобов’язався проголосувати акціями, що належать йому, на користь згаданої угоди. Очікується, що угоду буде завершено наприкінці другого кварталу 2009 року.

    Окрім зазначеного вище, Warner Bros. і СМЕ також домовились про спільний запуск нових тематичних телеканалів на територіях СМЕ. Ці канали, частина з яких працюватиме під брендом Warner Bros., демонструватимуть фільми і телесеріали, вироблені у різних країнах світу, в тому числі низку продуктів із бібліотеки компанії Warner Bros.

    Коментуючи угоду, пан Лаудер заявив: «Я впевнений, що союз із Time Warner прискорить розвиток СМЕ у майбутньому та виведе компанію на рівень, про який 15 років тому я міг лише мріяти. Поєднання сильних ринкових позицій СМЕ та брендів Time Warner у процесі спільної роботи посилять обидві компанії».

    Голова ради директорів та генеральний директор компанії Time Warner Джефф Б’юкес (Jeff Bewkes) сказав: «Угода зі СМЕ – унікальна можливість інвестувати та стати партнером однієї із найбільших медіа-компаній Центральної та Східної Європи. Незважаючи на те, що цей регіон сильніше інших відчуває наслідки глобальної економічної кризи, СМЕ ідеально налаштована на довгострокову перспективу, тобто так, щоб спокійно працювати до моменту, коли Центральна та Східна Європа повернуться до значного росту, а медіа сектор у цих країнах продовжить розвиватися. Ця інвестиція – шлях до реалізації нашої стратегії щодо створення, оформлення та надання високоякісного програмного продукту на глобальному рівні. Більше того, угода зі СМЕ цілковито відповідає усім фінансовим вимогам, які ми використовуємо для оцінки інвестицій. Ми переконані, що дана трансакція принесе прибуток акціонерам обох компаній. Ми працюватимемо із талановитими менеджерами СМЕ та будемо прагнути до того, щоб потенціал цієї компанії було реалізовано повною мірою».

    Адріан Сарбу, президент та головний виконавчий директор СМЕ зазначив: «Рушійною силою успіху СМЕ є сильні команди менеджерів на місцях та їхнє вміння створювати контент, який виправдовує очікування глядачів у їхніх країнах. Time Warner та Warner Bros. – визнані лідери з виробництва контенту, які мають необхідний досвід та навики для підвищення якості програмного наповнення на місцях. Ми щиро раді можливості тісно співпрацювати із колективом Time Warner та закріпити наші ділові відносини».

    Фінансовим консультантом Time Warner є Citigroup.
    Фінансовим консультантов СМЕ є J.P. Morgan.

    Источник: 1+1
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.