Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Нацрада пообіцяла за тиждень видати ліцензію кабельному провайдеру ТРК «Надежда», якщо компанія відкличе заяву із суду


    29 ноября 2008 | Телевидение / Украина / На украинском языке | Добавил: Степан Сергеев
    Нацрада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 27 листопада прийняла (за основу) рішення видати ліцензію провайдера програмної послуги ТРК «Надежда», м. Донецьк. Остаточне рішення з цього питання має бути прийнято за тиждень.

    В ході дискусії члени Нацради висловлювали різні точки зору. Зокрема, перший заступник голови Нацради Ігор Курус, наполягав на тому, що розгляд заяви «Надежди» має бути відкладено до закінчення судової історії «”Надежда” VS Нацрада». Річ у тім, що, отримавши 9 липня 2008 року відмову про подовження ліцензії, компанія «Надежда» звернулася до суду щодо неправомірності такого рішення Нацради. 19 вересня 2008 року Донецький окружний адміністративний суд задовольнив заяву провайдера в повному обсязі. На сьогоднішній день це судове рішення не набуло законної сили, бо у свою чергу юридичне управління Нацради подало апеляційну скаргу до Донецького апеляційного адміністративного суду.

    Як пояснила в ході обговорення питання Тетяна Бобровнікова, заступник генерального директора «Надежды» з питань ретрансляції телеканалів, компанія не хоче повторювати досвід іншого кабельного оператора «Донбастелесупутник», який має усі рішення судів на свою користь, проте втратив абонентів. «Ми брали участь в переговорному процесі між кабельниками та Нацрадою, який завершився ухвалою спрощеного положення про ліцензування. Тоді ж було досягнуто домовленості, що компанії потрібно входити в законодавче поле – не тільки для того, щоб захистити наших абонентів, але щоб захистити і саму компанію. В ході переговорів було досягнуто домовленості, що компанія пропонуватиме абонентам тільки ті канали, які Нацрада визнає адаптованими», - наголосила пані Бобровнікова.

    Нагадаємо, що у липні компанія на змогла переоформити ліцензію, через те що пропонувала своїм глядачам зарубіжні канали, які не було визнано Нацрадою таким, що їх трансляція в Україні не обмежується. Від липня «білий список» зарубіжних мовників зазнав суттєвого розширення (детально про історію переліцензування «Надежди» читай тут).

    Не подовживши компанії ліцензію Нацрада тут же звернулася до Головного управління МВС в Донецькій області («Просимо вжити заходів для припинення порушення ТОВ ТРК «Надежда» норм чинного законодавства», точно не вказуючи предмету звернення, але натякаючи на безліцензійну діяльність компанії), а компанія тут же подала позов до суду.

    Відповідаючи на закиди щодо безліцензійної діяльності пані Бобровнікова погодилася із звинуваченнями, однак зауважила, що протягом 5 місяців компанія, аби на розгубити абонентів, надавала послугу безкоштовно. Так само компанія змушена була переукласти угоди з мовниками, оскільки протягом цього часу не мала змоги платити за поширення сигналу в своїх кабельних мережах.

    Відклавши остаточне рішення по «Надежде» на 3 грудня, Нацрада, втім, не заперечила проти наміру компанії підписувати угоди з абонентами з 1 грудня. У свою чергу «Надежда» висловила готовність відкликати заяву на Нацраду із суду.

    ТОВ ТРК «Надежда» є потужним провайдером міста Донецька, який обслуговує 40 тис. домогосподарств.


    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.