Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Доній звинуватив Перший національний у цензурі


    27 апреля 2012 | Новости / Телевидение | Добавил: Елена Ленова
    Канал спростовує: програма затяглася, тому коротили усіх виступаючих

    Народний депутат Олесь Доній заявив про цензуру на Першому національному. За словами Донія, з програми «Досвід», у якій він брав участь, вирізали частину виступу, в якій йшлося про корупцію в Міносвіти. «Подивився сьогодні програму "Досвід" на УТ-1. Програма була присвячена освіті. Програма була не в прямому ефірі, а записувалася кілька днів тому. Мій виступ там складався з двох частин: про русифікацію і про корупцію. Про русифікацію пустили, а от все, що я казав про корупцію-ВИРІЗАЛИ!», - пише він у закритій групі у Facebook.

    Олесь Доній приніс на програму звіт Рахункової палати, у якому було вказано про зловживання Міністерства освіти в процесі друку підручників. Канал, за словами Донія, вирізав цю частину його виступу. «З багатомільйонним цифрами, з перерахуванням схем зловживань, з назвою посередників (на рахунках яких лишалося більше половини від суми держзамовлення!). Тож цей шматок виступу був змістовний і ґрунтувався на звіті не опозиційної структури, не громадської організації, а державної структури - Рахункової палати! Саме тому, очевидно, це і найбільше налякало Міносвіти. Ну, а УТ-1 взяв і вирізав цей шматок виступу. І хто скаже, що це не цензура на телебаченні?», - запитує народний депутат.

    Автор і ведуча програми «Досвід» Наталя Семенченко у коментарі «Телекритиці» зазначила, що цензури у них немає, а Міносвіти стосунку до цієї програми не мав. «Це смішно. На щастя, у нас немає ніякої цензури. Ми завжди пишемо програму у прямому ефірі, але тут було багато політики, тому ми вирішили записувати. Фактично через мене затягнули програму, бо я весь час хотів витягнути з учасників якісні професійні, а не політичні коментарі про освіту. Тому вона вийшла довшою, ніж потрібно. І саме тому нам довелося її коротити», - пояснила пані Наталя.

    За словами ведучої, різали потроху виступи всіх учасників. На сайті каналу програму буде викладено в повному обсягу. «Олесь Доній спочатку сказав все, що хотів, і про русифікацію, і про корупцію, а потім відкрив звіт зі статистикою і почав читати. Я його просила менше читати, тому що глядачам не цікава така картинка. Тобто, головне він сказав, а вже більш розгорнуту інформацію про те саме нам довелося вирізати», - зауважила Наталя Семенченко.

    Источник: telekritika.ua
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.