Навигация

Популярные статьи
  • «Site Ok‎»: Ваш надежный партнер в продвижении и раскрутке сайтов

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Гендиректора і головного редактора російського суспільного ТБ призначить президент Росії


    17 апреля 2012 | Новости / Телевидение | Добавил: Елена Ленова
    Президент також затвердить склад Ради із суспільного телебачення, яка має запрацювати із січня 2013 року.

    Генерального директора суспільного телебачення в Росії буде призначати президент країни. Про це йдеться в указі «Про суспільне телебачення в Російській Федерації», який підписаний президентом Дмитром Медведєвим і оприлюднений на сайті глави держави 17 квітня, повідомляє Lenta.ru.

    Гендиректор буде одночасно й головним редактором суспільно-правового телеканалу. Згідно з указом гендиректор - «одноосібний виконавчий орган організації», він призначатиметься строком на чотири роки. У президента РФ буде можливість зняти гендиректора з посади.

    Президент також затвердить склад Ради із суспільного телебачення, кандидатів до якої йому представить Громадська палата Росії. Члени Ради із суспільного телебачення будуть призначатися строком на п'ять років. До їх числа не можуть входити державні службовці, особи, прирівняні до держслужбовців, а також депутати Держдуми і члени Ради федерації.

    Члени Ради із суспільного ТБ будуть працювати на безоплатній основі. Вони повинні будуть збиратися не рідше, ніж раз на три місяці.

    Рада із суспільного телебачення, у свою чергу, зможе призначати на посади і звільняти голову, заступника, а також рядових членів наглядової ради - вищого органу управління некомерційної організації «Суспільне телебачення Росії», яка розпочне мовлення на базі мережі ТРК Збройних сил РФ «Звезда».

    Контент телеканалу буде формуватися за допомогою Громадської палати РФ. Програмна політика телеканалу характеризується як сукупність таких типів мовлення, як інформаційне, інформаційно-аналітичне, суспільно-політичне, культурно-просвітнє й освітнє.

    Основним джерелом фінансування організації в указі називається дохід від цільового капіталу. Планується сформувати початковий цільовий капітал в розмірі не менше 3 млн рублів і в подальшому поповнювати його за рахунок публічного збору коштів. Розмір збору буде визначатися наглядовою радою телеканалу. Суспільне ТБ також буде брати пожертви. Максимальну суму одноразового внеску також затвердить наглядова рада. На першому етапі проект буде фінансуватися з державного бюджету через кредитну схему.

    Як повідомляє Lenta.ru, суспільне ТБ запрацює з 1 січня 2013 року. Воно увійде в перший безкоштовний пакет цифрових каналів.

    Ідея суспільного телебачення почала активно обговорюватися влітку 2011 року. Суспільне мовлення засноване на особливій формі власності. В цьому випадку телекомпанія не належить ні державі, ні приватним особам, ні компаніям, а знаходиться в «суспільній» власності. У низці країн суспільне телебачення існує за рахунок абонентської плати, яку платять громадяни. Іноді воно фінансується виключно за рахунок пожертв і грантів.

    Источник: telekritika.ua
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.