Навигация

Популярные статьи
  • «Site Ok‎»: Ваш надежный партнер в продвижении и раскрутке сайтов

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    ТОНІС отримав частоту 5-го каналу в Запоріжжі


    21 марта 2012 | Новости / Телевидение | Добавил: Елена Ленова
    21 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення підбила підсумки конкурсу на 5 телевізійних і 24 радіочастоти, оголошеного 28 грудня 2011 року.

    Телевізійні частоти дісталися телеканалу ТОНІС (у Запоріжжі), ТРК «Сат-плюс» (у Краматорську) і новій ТРК «Дон-інфо» (у Кіровському).

    ТОНІС став переможцем конкурсу на 64 ТВК у Запоріжжі (100 Вт, 24 години на добу). Крім ТОНІСа на цю частоту претендувала ТРК «НБМ-Запоріжжя» (дочірня компанія 5-го каналу), яка раніше мовила на цій частоті, але їй відмовили в продовженні ліцензії через не передбачену ліцензією ретрансляцію телеканалу ТОНІС.

    За даними Нацради, ця частота раніше входила до мережі компанії НБМ (5 канал), але після отримання компанією «Експрес-інформ» (ще одна юридична особа 5-го каналу) іншої частоти в Запоріжжі, 64 ТВК була виокремлена з ліцензії НБМ на дочірню компанію «НБМ-Запоріжжя». Строк дії виокремленої у 2010 році ліцензії становив два роки. Протягом цього часу компанія, за інформацією Нацради, ретранслювала ТОНІС.

    Представник «НБМ-Запоріжжя» повідомив під час конкурсу, що компанія оскаржила в суді рішення Нацради про оголошення їм попередження за ретрансляцію ТОНІСа та про відмову в продовженні строку дії ліцензії. 1 березня Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив цей позов, скасував рішення Нацради та зобов'язав регулятора продовжити ліцензію «НБМ-Запоріжжя» на сім років. Нацрада подала апеляційну скаргу, але провадження ще не розпочато.

    «Ми вважаємо, якщо зараз буде прийняте рішення про визначення переможця, то в разі рішення апеляційного суду на нашу користь, рішення Національної ради буде нелегітимним. Крім того переможець конкурсу має сплатити ліцензійний збір, а якщо це рішення виявиться нелегітимним, то хто відшкодовуватиме витрати компанії?», - заявив представник «НБМ-Запоріжжя» та запропонував Нацраді відкласти визначення переможця до моменту набрання чинності судовим рішенням, тим паче, що граничний термін підбиття підсумків конкурсу - 27 квітня.

    Однак заступник начальника управління правового забезпечення Нацради Олег Шосталь зауважив, що рішення суду першої інстанції не набрало законної сили, тож, на думку юристів Нацради, на сьогодні немає перешкод для проведення конкурсу. «Компанія подавала в суді клопотання про зупинення конкурсу на забезпечення позову, але суд їй відмовив. Тож це лише ваше припущення, що рішення суду може бути залишено в силі», - додав він.

    Відтак, Нацрада не підтримала пропозицію відкласти питання та проголосувала за визначення переможця, яким став ТОНІС.

    Водночас ТОНІСу не вдалося перемогти в конкурсі на 24 ТВК у Краматорську Донецької області (100 Вт, 12 годин на добу). Тут перемогла місцева ТРК «Сат-плюс».

    Нагадаємо, що ця компанія й мовила раніше на цій частоті, але їй двічі відмовляли в продовженні ліцензії (після рішення суду, яке зобов'язало Нацраду переглянути питання). Партнером ТРК «Сат-плюс» по частоті була близька до неї ТРК «Схід-плюс», якій також двічі відмовили в продовженні ліцензії. Зрештою, засновники компаній прийняли рішення відмовитися від позову та взяти участь в конкурсі.

    На попередньому конкурсі 15 лютого «Сат-плюс» стала переможцем на половину ефірного часу на частоті, нині ця ж компанія отримала решту ефірного часу. Таким чином, «Сат-плюс» цілодобово мовитиме на 24 ТВК у Краматорську.

    Новий мовник - ТРК «Дон-інфо» - став переможцем конкурсу на 38 ТВК у Кіровському Донецької області (10 Вт, 24 години на добу). Це місцева телекомпанія, засновником якої є ТОВ «Екенерго» (99%). Компанію представляв В'ячеслав Агатій, гендиректор «Екенерго» та депутат місцевої ради. Він презентував концепцію соціального каналу, який транслюватиме фільми, інформаційні програми, дитячі та просвітницькі, які «підтримуватимуть патріотизм». За словами пана Агатія, канал очолить колишній керівник ТРК «Світ», що раніше мовила на 38 ТВК у Кіровську, але втратила ліцензію у 2011 році.

    На 8 ТВК у Єнакієвому (10 Вт, 24 години на добу) і 12 ТВК у Селидовому (100 Вт, 21 година на добу) претендентів не виявилося, тож частоти віднесено до резерву Нацради.

    Источник: telekritika.ua
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.