Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Речник ОБСЄ: у Європі лише в Білорусі, Росії та Україні немає суспільного телебачення


    23 февраля 2012 | Новости / Телевидение | Добавил: Елена Ленова
    Представник Організації з питань безпеки та співробітництва в Європі розповіла про необхідність створення суспільного мовлення для покращення ситуації зі свободою ЗМІ, зокрема у Росії та Україні.

    «Суспільне мовлення – це традиційна і необхідна частина системи ЗМІ європейських та північноамериканських країн, це елемент, необхідний для функціонування демократії. В Європі тільки в Білорусі, Росії та Україні немає суспільного телебачення. Лише ці три держави, а також Азербайджан – єдині в Європі країни, в яких ще існують державні телеканали. В іншій частині регіону ОБСЄ – Центральній Азії – Киргизстан щойно прийняв закон про суспільне мовлення, що підтвердило перехід державної власності в громадське управління, який відбувся там раніше», – сказала в інтерв'ю «Інтерфаксу» представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дун'я Міятович.

    «Я відзначила ініціативу, з якою виступив президент Дмитро Медведєв в його недавньому зверненні до парламенту, і з цікавістю очікую розвитку подій», – сказала Міятович.

    Вона вказала також, що думка про те, що різниці між державним і громадським мовленням немає, не витримує жодної критики. «Це не просто відмінні, а абсолютно різні моделі мовлення. У державних каналів немає зобов'язань щодо програмної політики, їх кадрова політика непрозора і знаходиться під прямим контролем правлячої еліти, вони отримують прибуток від реклами, водночас догоджаючи владі. Структура суспільного мовлення побудована на основі юридичних і політичних рамок, які звільняють його від необхідності бути заручником настроїв політиків, що перебувають при владі», – зауважила представник ОБСЄ.

    На переконання Міятович, сам по собі факт, що суспільне телебачення фінансується з державної скарбниці, не компрометує його незалежність і в цьому немає нічого незвичайного для країн Європи, які нещодавно стали на шлях демократії.

    Источник: stv.mediasapiens.kiev.ua
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.