Навигация

Популярные статьи
  • «Site Ok‎»: Ваш надежный партнер в продвижении и раскрутке сайтов

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    У Лівії вбили прихильницю Каддафі, телеведучу Галю аль-Місраті


    19 февраля 2012 | Новости / Телевидение | Добавил: Елена Ленова
    За даними джерел, це сталося в день річниці початку в Лівії повстання проти режиму колишнього лідера

    Ведучу лівійського державного телебачення Libiyah TV Галю аль-Місраті (Halah al-Misrati) знайшли мертвою у тюремній камері, повідомляє сайт арабського супутникового телеканалу «Аль-Арабійя».

    Представники лівійської влади поки не коментують цю інформацію.

    Журналістка була відома, зокрема, лояльністю до колишнього лідера країни Муаммара Каддафі та критикою його супротивників. Наприклад, у серпні минулого року, аль-Місраті звернулася до повстанців у Тріполі з пістолетом у руках. Рохмахуючи зброєю, вона поклялася вбити будь-кого, хто захопить телебачення або померти самій, відзначають РІА «Новости».

    Після того, як повстанці захопили столицю, в іноземних ЗМІ з`явилася інформація про те, що телеведуча потрапила до рук переможців і перебуває у в`язниці, де її катують.

    У Лівії вбили прихильницю Каддафі, телеведучу Галю аль-Місраті


    Галя аль-Місраті народилася в Тріполі. Вона була відомим в країні літератором, журналістом, фахівцем у галузі міжнародного права. Вела активну громадську життя, була членом багатьох панафриканських правозахисних організацій. Опублікувала кілька літературних творів, у тому числі, збірку оповідань «У Місяця інше обличчя» (2007 рік), писала аналітичні статті для лівійських ЗМІ. На телебаченні працювала з 2008 року. Була ведучою кількох телеканалів, у тому числі державного Libiyah TV та молодіжного супутникового телеканалу.

    Як відзначає «Аль-Арабійя», у часи Каддафі аль-Місраті була відомою, особливо завдяки низці її заяв. Так, саме вона озвучила в ефірі фетву (правовий висновок муфтія або правників) щодо засудження Радою Безпеки ООН жорстокого придушення Каддафі акцій протесту.


    Також в інтернеті були поширені кадри арешту революціонерів у Тріполі 24 серпня 2011 року. Тоді група лівійської молоді створила сторінку в Facebook, на якій «закликала судити аль-Місраті за державну зраду, наклеп, поширення неправдивих релігійних указів і, завдяки її роботі, сприяння переслідуванню революціонерів у ЗМІ».

    Востаннє Галя аль-Місраті з'явилася перед телекамерами 30 грудня минулого року. У кадрі вона мовчала і тримала листок із зазначенням дати. На обличчі жінки було видно сліди побоїв. Цей вихід в ефір телеведучої спричинив дебати щодо того, що їй відрізали язика. Після цього про журналістку нічого не було відомо, доки не надійшла інформація про її вбивство в тюремній камері.

    Як зазначають джерела РІА «Новости», вбивство сталося 17 лютого і було «приурочено до річниці початку в Лівії повстання проти режиму Муаммара Каддафі».

    Це вже не перша інформація ЗМІ про вбивства, знущання й тортури над прихильниками колишнього лівійського лідера та пов`язаних із ним людей. Єдиний легітимний орган влади у країні, опозиційна Перехідна національна рада, такі факти не коментує.

    Источник: telekritika.ua
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.