Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Теленовини.ua


    7 февраля 2012 | Новости / Телевидение | Добавил: Елена Ленова
    Інформаційні сайти на базі телевізійних новин: молодший брат із великим майбутнім

    Найбільші й кращі у світі новинні інтернет-ресурси - це проекти телевізійних, у своїй основі, корпорацій: bbc.co.uk, cnn.com, CBS News, ABCNews. В Україні новинні сайти каналів лише починають нарощувати м'язи, хоча потенціал таких ресурсів грандіозний: вони дають друге життя і продовження ефірним сюжетам, дозволяють двічі заробляти на одній і тій самій інформації і збирати велику інтернет-аудиторію, користуючись знаною назвою теленовин.

    Поки окремі новинні портали в Україні мають лише канали, в яких інформаційні програми складають відносно велику частку мовлення: «Інтер» та «1+1». Питання рентабельності таких проектів менеджери адресують майбутньому, а поки що задовольняються маркетинговими вигодами.

    Перший сайт під брендом телевізійних новин ще в 2000 році з'явився в «Інтера» - podrobnosti.ua. Значно пізніше заявив про себе проект СТБ vikna.stb.ua, у 2008-му виникла плюсівська ініціатива tsn.ua, а нещодавно, у вересні 2011-го, власним ресурсом обзавелися «Факти» каналу ICTV - fakty.ictv.ua.

    Інша специфіка в інформаційних мовників - 5-го каналу та каналу новин «24» - у яких самі сайти створено за принципом новинних ресурсів.

    Більшість інших каналів присутність своїх новинних програм у мережі обмежують окремими сторінками головного сайту, соціальними мережами та відеохостингами. Скажімо, керівництво Нового каналу запускати сайт спеціально під «Репортер» поки що не планує, причина - «новини не є основою нашого позиціонування», - каже Ольга Балабан, піар-директор Нового.

    На думку експертів, українські сайти новинних телепрограм пройшли етап зародження, але все ще перебувають на початковій стадії розвитку: «У когось це виходить краще, в когось гірше, але "середня температура по лікарні" більш-менш однакова», - каже Іван Кучеренко, digital producer StarLight Brand Content. За його словами, в Україні тільки починають розуміти вагу відеоконтенту, який давно є основним USP (unique selling point) на Заході, адже тільки телевізійні служби новин можуть пропонувати якісний відеоконтент в онлайні: «Для інших онлайн-ЗМІ виробництво власного відеоконтенту - це недозволена розкіш, а використання чужого - не завжди можливо». Крім того, в країні малорозвинені user-generated новини, як, наприклад, iReport від CNN. iReport - це ініціатива громадянської журналістики, яка дозволяє людям з усього світу створювати новини у вигляді фотографій, відео, історій із власного міста і району.

    Менеджери каналів із digital-напрямів розглядають запуск окремих сайтів новинних програм під двома кутами: як окремі бізнес-проекти, створені на базі відеоконтенту телевізійних служб (а тому і під їхнім брендом), і як маркетингові інструменти.

    За словами Вадима Осадчого, керівника департаменту інтернет-проектів «1+1», від початку створення tsn.ua на меті було розширити присутність каналу в мережі, зокрема в сегменті інтернет-ЗМІ. «Створюючи сайт, ми мали на меті не тільки дати можливість користувачам дивитися в онлайні новини ТСН, а й зробити якісне інтернет-ЗМІ, яке буде здатне конкурувати з лідерами цього ринку і стане окремим прибутковим проектом». Щодо рентабельності проекту пан Осадчий не уточнює, однак наголошує на високих позиціях tsn.ua на ринку, посилаючись на дослідження InMind.

    Источник: telekritika.ua
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.