Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    «Інтер», «1+1», УМХ, «Україна», StarLightMedia і ІТК просять відхилити проект про мораль


    17 ноября 2011 | Телевидение / На украинском языке / Украина | Добавил: Ольга Кравцова
    Найбільші телеканали, Індустріальний телевізійний комітет та Український медіахолдинг звернулися до голови Верховної Ради з проханням відхилити законопроект № 7132 про внесення змін до закону про захист суспільної моралі. Про це вони заявили під час прес-конференції «Медіа і мораль» 16 листопада.



    «Ми зате, щоб у нашій галузі не створювалося додатковийх контролюючих ілюзій органів і навпаки зміцнювалася і мала можливість якісно виконувати свої функції Національна рада з питань телебачення та радіомовлення. Таке рішення дозволить зекономити частину державного бюджету, які є куди направити, насамперед на захист наших українців», - сказав керівник групи StarLightMedia Олександр Богуцький.



    Як зазначила Лариса Горська, член правління групи «Інтер», впровадження даного закону може помітно відобразитися на телевізійних новинах: «Прийняття подібного закону привнесе додатковий механізм деякої цензури для тих, хто робить новини. Тому що норми цього закону написані настільки розмито, настільки неточно, під порушення цих норм може потрапити будь-який канал».



    У свою чергу, телевізійники підкреслюють нечіткість та розмитість формулювань у законопроекті. За словами Тетяни Смірнової, директора з юридичних питань групи компаній «1+1», у новій редакції закону втручання у внутрішній світ людини, в її природні права «дуже далеко виходить за межі»: «Головною проблемою закону - є абсолютна недосконалість з точки зору законодавчої техніки. Якісний закон має бути настільки чітким, настільки зрозумілим, що будь-який громадяни, який немає спеціальної освіти, повинен його прочитати і абсолютно чітко передбачати наслідки його поведінки... Коли ми читаємо цей закон ми не бачимо, ані передбачуваності, ані чіткості, ми бачимо величезну кількість оціночних суджень, суб'єктивних критеріїв. Я наведу тільки ті, які зовсім незрозумілі мені як юристу "примітивний контекст" або "класичні твори літератури та мистецтва", "нецензурні лайливі і брутальні слова"». Крім того, вона зазначила, що в законі немає жодних вимог щодо рівня освіти людей або професійних якостей, які працюватимуть в Національній комісії з питань захисту суспільної моралі: «Тобто це звичайні держслужбовців, які, на думку авторів, набагато краще, ніж ми з вами знаються на питаннях моралі і в праві давати вам обов'язкові якісь вказівки щодо нашої з вами поведінки».

    Марина Миргородська, директор каналу «Україна» підкреслила, що представники телевізійної галузі готові брати участь в обговорені громадських слухань, покликаних виробити модель регулювання моралі в суспільстві, яка на її думку має формуватися в рамках індустрії.



    На думку президента Українського медіахолдингу Бориса Ложкіна, даний законопроект насамперед буде направлений проти інтернет-сайтів: «І таким чином відкриває можливість для іноземних інтернет-ресурсів, оскільки Україна навряд закриє доступ до іноземних ресурсів, як це зробив Китай, принаймні ні в Росії, ні в одній країні СНД цього не зробили, то фактично українські бізнеси, українські хлопці, які розвивають інтернет, а це може бути одним із драйвером росту нашої країни, ці хлопці просто переїдуть в Москву або ще кудись далі. Ми вдаряємо по цьому перспективному ринку».



    У разі впровадження законопроекту кожне ЗМІ зобов'язане буде створити відділ і найняти людей для створення і наповнення звіту із захисту суспільної моралі, зауважила виконавчий директор ІТК Катерина Котенко. На її думку, це фінансово відобразиться на ЗМІ.

    Як писала «Телекритика», законопроект № 7132, який пропонує зміни до закону «Про захист суспільної моралі», було ухвалено в першому читанні 18 жовтня 2011 року.

    Проти законопроекту виступили український рух «Стоп цензурі!», Міжнародна федерація журналістів і Європейська федерація журналістів, «Репортери без кордонів» і Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, громадські організації та професійні асоціації.

    Голова Верховної Ради Володимир Литвин виступив за вилучення «низки одіозних норм» із законопроекту про мораль.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.