Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Xtra TV не буде ліцензуватися та сподівається отримати у свій пакет «Футбол» і «Футбол+»


    4 ноября 2011 | Телевидение / На украинском языке / Украина | Добавил: Ольга Кравцова
    Нова супутникова платформа ISTIL Group Xtra TV не планує отримувати ліцензію Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Про це 4 листопада на прес-конференції з нагоди презентації проекту повідомив директор компанії ISTIL Telecom Джим Філліпофф.



    «Різні українські супутникові оператори діяли по-різному: Viasat і MYtv отримували ліцензію провайдера програмної послуги, "НТВ+" і "Поверхность+" - ні. Ми вивчали це питання. Але наш аплінк знаходиться на території Словенії, він не входить в ISTIL Group. Тому ми не потрапляємо до числа тих, кому потрібно проходити ліцензування в Україні», - вважає керівник компанії.



    Як уже писала «Телекритика», ISTIL Group інвестує в проект Xtra TV $50 млн. За словами пана Філліпоффа, ці інвестиції розраховані на два-три роки та будуть спрямовані на оплату аплінку і ємності на супутнику AMOS (це найбільша стаття витрат), рекламу, контент (зокрема й запуск власних телеканалів) і обладнання. Зазначимо, що свого обладнання компанія поки що абонентам не пропонує, а розраховує на тих, хто вже підключений до «безкоштовного супутника» (free-to-air; FTA). Однак у подальшому пан Філліпофф не виключає надання клієнтам в оренду супутникових приймачів, як це робить із цифровими декодерами кабельний провайдер «Воля».



    Xtra TV пропонує абонентам п'ять тематичних пакетів (фільмовий, пізнавальний, спортивний, дитячий і універсальний) загалом із 39 телеканалів (кожен пакет містить сім-вісім каналів). Ціна одного пакету - 29 гривень, для передлатників більш ніж одного передбачені знижки, а ціна повного комплекту каналів становить 89 гривень.



    У програмній послузі нової супутникової платформи немає жодного українського каналу. На запитання «Телекритики», Джим Філліпофф пояснює: тому що майже всі вони є на супутнику у відкритому доступі (FTA), крім телеканалів «Футбол» і «Футбол+». «Ми вели і продовжуємо переговори з групою "Україна". У них є обмеження за контрактом з іншими провайдерами (ці канали представлені на платформі Viasat. - ТК). Ми хочемо їх здобути і сподіваємося, що в майбутньому вони в нас будуть, але не можу сказати, коли», - сказав пан Філліпофф.



    Окрім цього, з нового року Xtra TV планує впроваджувати додаткові сервіси для глядачів: PVR (перегляд програм у запису), HDTV (компанія проводить дослідження, які HD-канали, що мають російські звукові доріжки, цікаві глядачам) та VOD (фільми на замовлення).



    Xtra TV працює з абонентами без контракту, а лише за передплатою - як мобільні оператори. Оплачувати обрані пакети можна через «Ощадбанк» і «Укрпошту», також компанія веде переговори із системами оплати iBox, web-money, Portmone тощо.



    Абоненти повинні купити картку доступу, яка, за словами пана Філліпоффа працює практично зі всіма декодерами FTA. Таким чином, абонент Xtra TV залишається глядачем кількасот відкритих каналів і стає передплатником пакету тематичних. Однак ці картки не сумісні із сет-топ-боксами «Поверхность+» і MYtv. «Кількість абонентів, які залишилися від цих платформ, дуже мала. Це були VIP-послуги, і ціна обладнання обмежувала кількість потенційних абонентів», - пояснює керівник ISTIL Telecom.



    У своїх картках Xtra TV використовує систему умовного доступу Irdeto, яку вважає однією з найкращих у світі, оскільки компанія Irdeto має великий досвід боротьби з кардшарингом (піратством). Картка коштує 99 гривень, у цю вартість включено промо-перегляд всіх п'яти пакетів (наразі протягом 30 днів).



    Як відомо, Xtra TV - це вже другий вихід ISTIL Group на ринок платного супутникового телебачення. Нагадаємо, група Мохаммада Захура інвестувала близько $60 млн у платформу «Поверхность+». У 2009 році ISTIL оформила власність на 40% акцій «Поверхности» з опціоном на контрольний пакет. До квітня 2010 року ISTIL збільшила свою частку в «Поверхности» до 55%, при цьому операційний контроль і управління залишилися за Віктором Самойленком, якому належало решта 45% акцій. Однак у серпні 2010 року ISTIL Group вийшла зі складу акціонерів групи компаній «Поверхность», продавши свої 55% акцій Вікторові Самойленку.



    За словами пана Філліпоффа, ISTIL після невдачі з «Поверхность+» вирішила повернутися на ринок DTH, оскільки бачить у ньому перспективу. Адже, за даними GFK, частка домогосподарств із супутниковим прийомом сигналу зросла з 8% у 2007 році до 16% у першій половині 2010-го. «Потрібна лише правильна стратегія», - вважає пан Філліпофф.



    З-поміж супутникових абонентів 97% - це користувачі FTA, і лише 3% - платного супутникового ТБ (платформи Viasat, «НТВ+ Україна» та піратські картки доступу). «У Східній Європі супутникове телебачення є успішним, і тільки в Україні було два невдалих проекти - "Поверхность+" і MYtv. Причина - безкоштовний супутник. Тому ми вирішили працювати з FTA, а не проти FTA», - пояснив нову стратегію пан Філліпофф.



    Свою цільову аудиторію Xtra TV бачить у невеликих містах і селах, де переважає «безкоштовний супутник», а кількість потенційних абонентів оцінює у 0,9-1,2 млн домогосподарств.«За даними GFK, зараз в Україні є близько 3 млн супутникових домогосподарств. Наші дослідження свідчать про те, що 30-40% цієї аудиторії готові за невеликі гроші підключитися до платних тематичних пакетів», - наголошує керівник компанії. Однак скільки саме абонентів планується підключити наступного року, він наразі не розголошує.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.