Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Тренди на ринку форматів: екологічні шоу, формати про секс та програми із соціальною складовою


    25 мая 2011 | Новости / Телевидение | Добавил: Елена Ленова
    Талант-шоу, кулінарні проекти, дейтинг-шоу, формати про схуднення та психологічні гейм-шоу стають менш популярними, натомість зростає увага до документальних реконструкцій, пізнавальної документалістики з розважальною складовою, реаліті, інтелектуальних комедійних шоу та форматів, пов'язаних із соціальними мережами. Про такі тенденції на ринку міжнародних форматів розповіла директор медіаконсалтингової компанії Media Resources Management Вікторія Ярмощук під час конгресу Незалежної асоціації телерадіомовників 25 травня.

    За її словами, серед останніх трендів ринку форматів є інтерактивність та мультимедійність: «На міжнародних ринках телепрограма не може бути успішною, якщо вона відсутня в інтернеті та соціальних мережах». Окрім цього, на сьогодні популярним є виробництво форматів під спонсора.

    Якщо раніше основними виробниками форматів були США, Велика Британія, Нідерланди, то тепер простежується тенденція до появи форматів в інших країнах. Зокрема, до топ-10 найпопулярніших виробників форматів увійшли: Норвегія, Швеція, Фінляндія, Ізраїль, Бразилія та Японія.

    Серед них, приміром, скандинавські країни пропонували проекти з кросвордами. Наприклад, формат Chris Cross.

    «Крім цього, я бачила ще один формат, який існував лише в якості сценарію, де кросворди розгадували на площі всім містом. Учасник сидить у центрі, у гучномовець зачитує питання і слухає підказки натовпу. Головний приз іде на користь місту», - сказала Вікторія Ярмощук. Також вона відзначила підвищення уваги до проектів із соціальною складовою: особливо популярними стають шоу, виграш яких іде на потреби міста чи допомогу іншим людям.

    Також, за її словами, в ефірі збільшується кількість шопінг-форматів. Один зі шведських дистрибуторів представляв формат, у якому хлопці та дівчата йдуть у магазин, де дівчата обирають певні речі, після цього хлопці мають вгадати, який саме одяг обрала їхня дівчина.

    Нові реаліті-шоу насамперед спрямовані на молодіжну аудиторію. Наприклад, проект Teenage Boss. За його умовами, одному з дітей дають бюджет сім'ї на місяць і спостерігають за тим, як змінюється життя родини за цей час. А формат Working Girls розповідає про гламурних та розпещених дівчат, які вчаться заробляти гроші та здобувають різні професії.

    Також, як розповіла пані Ярмощук, на останньому Каннському телеринку були досить популярними реаліті про секс. «Ця тема була навіть занадто представлена. Складається враження, що телебачення вирішило навчити молодь сексуальній культурі. Наприклад, один з таких форматів - Joy Of Teen Sex - у якому підлітків вчать долати комплекси, пов'язані з їхньою сексуальністю», - зазначила вона.

    Ще один досить оригінальний формат - You Can't Take It With You. За словами Вікторії Ярмощук, за його умовами, людину вчать правильно скласти заповіт, а далі демонструють реакцію родичів на цей документ. Таким чином головний герой намагається зрозуміти, як до нього ставляться його близькі.

    На ринку увагу привертали і формати, у яких задіяні цілі містечка чи села. Один з них - The Village - розповідає про те, що в певне село приїжджає людина, яка має довести сусідам, що варта бути членом їхньої громади, і в результаті отримає будинок.

    «Також багато форматів присвячені захисту навколишнього середовища та виживанню людини на межі екологічних катастроф», - додала вона.

    Источник: www.telekritika.ua
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.