Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Законопроект Ландіка позбавить глядачів права вибору


    23 февраля 2011 | Телевидение / На украинском языке / Украина | Добавил: Ольга Кравцова
    Кабельні оператори будуть не в змозі виконувати норми закону, за яким до універсальної програмної послуги включать усі українські ефірні та супутникові телеканали. Про це йдеться в заяві асоціації «Телекомунікаційна палата України».

    Нагадаємо, 15 лютого Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект Володимира Ландіка № 6527 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо врегулювання взаємовідносин у сфері телебачення та телекомунікацій». Цей проект пропонує включити до універсальної програмної послуги всі українські ефірні та супутникові телеканали.

    «Аналоговий ресурс не безмежний, і в операторів практично не залишається вибору телеканалів. Відповідно, вони позбавляють права вибору і своїх абонентів, - йдеться в заяві асоціації. - Зараз в Україні видано понад 80 ліцензій тільки на супутникове мовлення, а з урахуванням того, що ресурс мереж у середньому становить 50-60 каналів, очевидно, що практична реалізація цієї ініціативи неможлива».

    Також, на думку директора Телекомунікаційної палати Костянтина Грицака, внесення змін до законодавства порушить умови Європейської конвенції про транскордонне телебачення, згідно з якими телеканали країн-учасниць конвенції отримали вільний доступ до мовлення в Україні, але на практиці для них не вистачить місця в телемережах.

    Нагадаємо, зараз до універсальної програмної послуги входять лише ефірні телеканали, що мають ліцензію на території, де розташована відповідна багатоканальна мережа.

    Раніше об'єднання кабельних операторів просили Володимира Ландіка відкликати законопроект.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.