Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    ТВі програв справу Нацраді, але вбачає в цьому практичну користь


    18 ноября 2010 | Телевидение / На украинском языке / Украина | Добавил: Ольга Кравцова
    Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив у задоволенні адміністративного позову ТОВ «Телерадіокомпанія "Телерадіосвіт"» (канал ТВі) до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо неправомірності видачі копії ліцензії ТВі стороннім особам. Відповідну постанову прийняв суд 4 листопада, повідомляє прес-служба Нацради.

    За інформацією Нацради, канал ТВі звинуватив Національну раду в протиправних діях, а саме у видачі копії ліцензії, власником якої є ТВі, третім особам.

    Представник компанії в суді наполягав на тому, що вчинити таку дію могла лише Національна рада, оскільки згідно з наказом директора ТВі Миколи Княжицького від 27 жовтня 2009 року ліцензії на мовлення є комерційною таємницею компанії. Цим же наказом Микола Княжицький поклав на себе персональну відповідальність за збереження оригіналів дозвільних документів.

    Але, як зазначають у прес-службі регуляторного органу, під час судового розгляду з'ясувалося, що згодом дозвільні документи у Національній раді отримував не Микола Княжицький, а представник Юрій Крушановський. «Отже, компанія сама надавала доступ до комерційної таємниці іншим особам, окрім директора», - роблять висновок у Нацраді.

    Під час розгляду справи суд не виявив належних доказів видачі Національною радою копії ліцензії ТОВ «Телерадіокомпанія "Телерадіосвіт"» третім особам, тому позовні вимоги задоволенню не підлягають.

    «Ми подавали цей позов тому, що в суді (коли розглядалася «справа про частоти») невідомо з якої причини і яким чином опинилися всі наші документи, - пояснив у коментарі ТК Микола Княжицький. - Нацрада сказала, що їх не надавала. Єдиний, хто, як ми знаємо, їх витребовував, - це СБУ (коли перевіряла обставини конкурсу), що ми вважаємо незаконним, оскільки це не входить до повноважень СБУ. І в межах нашої юридичної боротьби з СБУ для нас важливим був цей судовий процес і те, яким чином документи потрапили в суд».

    Поки що Микола Княжицький не готовий сказати, чи буде ТВі оскаржувати постанову суду в цій справі.

    При цьому пан Княжицький вбачає практичну користь у рішенні суду. «Це рішення для нас корисне тим, що оскільки документи можна видавати всім, значить Нацрада повинна і нам видати всі документи, які стосуються інших телерадіоорганізацій», - сказав він, нагадавши про відмову Національної ради у відповідь на запит журналіста ТВі Артема Шевченка надати копії рішень, на підставі яких телеканал «Інтер» отримував ліцензії, а також рішень про оголошення конкурсів на отримання цих ліцензій.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.