Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Нацрада відмовила ТРК «Київ» у продовженні ліцензії і виставила частоту на конкурс


    10 ноября 2010 | Телевидение / На украинском языке / Украина | Добавил: Ольга Кравцова
    Національна рада з питань телебачення і радіомовлення під час засідання 10 листопада відмовила ДКП «ТРК "Київ"» у продовженні строку дії ліцензії на ефірне мовлення на 30 ТВК. у Києві і виставила частоту на конкурс.

    Заступник голови Нацради Лариса Мудрак нагадала, що компанія має три попередження і один штраф, тобто найбільше санкцій з усіх мовників.

    На засідання Нацради прийшов перший заступник голови КМДА Олександр Попов (на попередньому засіданні, де розглядалося питання ТРК «Київ», члени Нацради згадували, як на конкурс, на якому телерадіокомпанія виграла ліцензію приходив тодішній мер Києва Олександр Омельченко).

    Олександр Попов сказав, що КМДА зацікавлена у продовженні строку дії ліцензії ТРК «Київ», тому що прагне брати учать у впливі на інформаційну політику, в тому числі за рахунок комунальних ЗМІ, яким є ТРК «Київ». Однак він зазначив, що цього року дефіцит міського бюджету становить 1 млрд. 700 млн. гривень, тому наразі не може йтися про збільшення фінансування телекомпанії.

    КМДА робить ставку на прийняття бюджету на 2011 рік зі збільшенням фінансування ТРК «Київ». Також він запропонував проміжний варіант, а саме дозволити мовити компанії на перше півріччя 2011 року, щоб засвідчити готовність до змін.

    Члени Національної ради, обговорюючи питання, звертали увагу на безпрецедентну кількість порушень ТРК «Київ». Оксана Єлманова, зокрема, запропонувала телекомпанії «почати все з чистого аркуша», тобто взяти участь у конкурсі, на яку буде виставлено частоту.

    Перший заступник голови Нацради Оксна Головатенко запропонувала, у разі якщо Національна рада відмовить у продовженні строку дії ліцензії, щоб компанія мовила доти, доки не будуть напрацьовані конкурсні умови.

    Голова Нацради Володимир Манжосов відзначив, що компанія мовитиме аж до підбиття підсумків конкурсу, оскільки такою є звична практика Національної ради.

    На голосування було винесено дві пропозиції: продовжити строк дії ліцензії (за неї проголосувала тільки Лариса Мудрак) або внести 30 ТВК до резерву частот Нацради і виставити на конкурс (за це рішення проголосувало 6 членів).

    Після такого голосування в.о. генерального директора ТРК «Київ» Дмитро Джангіров заявив, що всі терміни розгляду заяву компанії про продовження ліцензії вже спливли (строк дії ліцензії закінчився 28 жовтня), тому ліцензія мала бути продовжена автоматично. Також він сказав, що компанія вже оскаржила дії Національної ради в суді, і крім того, звернув увагу, що ТРК «Київ» має ліцензію №1232, а Нацрада на усіх засіданнях розглядала ліцензію №1174, про яку Дмитру Джангірову нічого не відомо.

    Як писала ТК, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданнях 20 жовтня і 27 жовтня відклала розгляд питання про продовження терміну дії ефірної ліцензії ДКП «ТРК "Київ"».

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.