Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Незалежна Асоціація телерадіоМовників виграла у судовому процесі проти Нацради


    27 октября 2010 | Телевидение / На украинском языке / Украина / Пресс-релизы | Добавил: Сергей Никандров
    Незалежна Асоціація телерадіоМовників виграла у судовому процесі проти Нацради21 жовтня Незалежна Асоціація телерадіоМовників (НАМ) виграла судовий процес з приводу затвердження Методики розрахунку ліцензійного збору. Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив обов’язковість для Національної ради України вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

    Зазначений суд відмовив Національній раді з питань телебачення і радіомовлення у задоволенні апеляційної скарги, залишивши без змін відповідну постанову Окружного адміністративного суду м. Києва, якою було визнане нечинним рішення № 1063 про затвердження Методики розрахунку розмірів ліцензійного збору за видачу, продовження, переоформлення та видачу дубліката ліцензії на мовлення та ліцензії провайдера програмної послуги.

    Постанова Окружного адміністративного суду м. Києва по справі № 18/33 була прийнята за позовом асоціації НАМ 8 квітня 2008 року, проте набула чинності лише 21 жовтня, після закінчення процедури апеляційного оскарження.

    Таким чином, перша та апеляційна судові інстанції підтвердили обов’язковість для Національної ради вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» з моменту набуття ним чинності 22 січня 2004 року. До цього Нацрада ігнорувала норми прописані у цьому законі.

    Юрист Тетяна Фоміна, яка представляла інтереси асоціації НАМ при розгляді цієї справи, виокремлює практичне значення цієї постанови: «Оскільки з 1 січня 2010 року розмір ліцензійного збору обчислюється не на підставі Методики, а на підставі закону, то, на перший погляд, ніякого практичного значення вступ у законну силу рішення Окружного адміністративного суду м. Києва не представляє.

    Проте, окрім Методики ліцензійного збору, з 22 січня 2004 року Національною радою прийняті й інші нормативні акти із порушенням норм закону «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності». А це означає, що усі вони є нечинними, і прийняті на їх підставі індивідуальні рішення щодо конкретних телерадіокомпаній можуть бути успішно оскаржені у тому випадку, якщо не пропущений термін позовної давності».



    Незалежна асоціація мовників" (НАМ) була створена з ініціативи активістів регіональних теле- та радіокомпаній України в травні 2000 року.

    Ця ініціатива була підтримана широким загалом працівників галузі тому, що НАМ покликана захищати права вітчизняних телерадіовиробників, надавати юридичні консультації та юридичну підтримку, сприяти створенню правової бази та демократичній розбудові вітчизняного телерадіомовлення, підняттю його до європейського рівня.

    Офіційно НАМ була зареєстрована 27 липня 2000 року, а з січня 2001 року організація стала Всеукраїнською.

    Організація діє з метою задоволення та захисту законних творчих, національно-культурних, соціальних, економічних та інших спільних інтересів своїх членів.


    Источник: Незалежна асоціація мовників (НАМ)
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.