Навигация

Популярные статьи
  • «Site Ok‎»: Ваш надежный партнер в продвижении и раскрутке сайтов

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    «5 канал», ТВі та ТРК «Чорноморська» проводять попереджувальний страйк


    14 августа 2010 | Телевидение / На украинском языке / Украина | Добавил: Ольга Кравцова
    Сьогодні, 14 серпня, колективи трьох українських телеканалів - «5 канал», ТВі та ТРК «Чорноморська» - обіцяють розпочати попереджувальний страйк. Мета - привернути увагу суспільства до загрози свободі слова та основам демократії в Україні, йдеться у зверненні телеканалів.



    «За останні місяці ми бачимо систематичні спроби знищення свободи слова, вільних ЗМІ, монополізацію інформаційного простору, які здійснюються представниками нової української влади.



    Наразі засвідчено і оприлюднено дуже багато фактів утисків, загального наступу на права і свободи громадян, згортання демократичних свобод і прагнення до встановлення тоталітаризму в політичному і суспільному устрої країни.



    Ефірний страйк - це кардинальний крок, і можливо влада сприйме його як свою перемогу. Але нашою метою є довести суспільству, що саме такий вигляд матиме український телепростір у недалекому майбутньому, якщо ця перемога справді відбудеться»,- зазначають організатори страйку.



    Серед причин, які спонукали їх до попереджувального стайку, представники телекомпаній назвали наступні:



    «16 серпня 2010 року, Київський апеляційний адміністративний суд під тиском може винести незаконне рішення у судовій справі про відбирання частот і ліцензій у "5 каналу", ТВІ та ще 14 телекомпаній. Таке "однобічне" рішення суд може ухвалити завдяки особистій зацікавленості та необмеженій владі члена Вищої ради юстиції, голови СБУ і власника компаній-позивачів.



    11 серпня арештували майно найбільшої кримської телерадіокомпанії "Чорноморська", а контрольно-ревізійне управління за рішенням суду розпочало перевіряти ТРК. Початок перевірки КРУ є реакцією влади на прес-конференцію ЧТРК та народного депутата Андрія Сенченка, на якій, зокрема, мовилося про те, що посилюється тиск на цю телерадіокомпанію напередодні місцевих виборів. Народний депутат називав прізвища начальника податкової міліції, начальника СБУ. І власне наступного дня телекомпанію почала перевіряти КРУ».



    Як повідомляла ТК, раніше журналістські колективи 5-го каналу і ТВі заявили, що заїх інформацією на Київський апеляційний адміністративний суд і його голову Анатолія Денісова будуть спроби чинити тиск задля швидкого розгляду та винесення «однобічного» рішення за апеляційними скаргами 5-го каналу і каналу ТВі у справі за позовом НТН і Enter Film (каналів групи «Інтер») щодо скасування результатів січневого конкурсу Нацради на вільні частоти. У зв'язку із цим вони виступили з публічним зверненням до голови суду та організовують пікет під будівлею суду.



    8 червня Окружний адміністративний суд міста Києва Суд задовольнив позов телеканалів групи «Інтер» проти Нацради і скасував результати січневого конкурсу. 5 канал і ТВі, які виступали третіми особами із самостійними вимогами на предмет позову, оскаржили це рішення.



    Раніше, 11 серпня, Контрольно-ревізійне управління в Криму за рішенням суду розпочало перевірку «Чорноморської ТРК», на майно якої за два дні до цього податкова міліція наклала арешт.


    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.