Навигация

Популярные статьи
  • «Site Ok‎»: Ваш надежный партнер в продвижении и раскрутке сайтов

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Телекомпалата вимагає пояснень у Нацради щодо нових підходів до обрахунку суми ліцензійного збору


    30 июля 2010 | Телевидение / На украинском языке / Украина | Добавил: Сергей Никандров
    Телекомпалата вимагає пояснень у Нацради щодо нових підходів до обрахунку суми ліцензійного збору2010/07/30 Телекомунікаційна палата України (ТПУ) вимагає від Національної ради з питань телебачення і радіомовлення пояснень з приводу «власної суперечливої позиції відносно створення конкурентного середовища на ринку надання послуг платного телебачення». Таку заяву організація розповсюдила 30 липня.

    Таку реакцію ТПУ викликали рішення Національної ради, якими регламентується визначення кількості провайдерів програмної послуги, які здійснюють діяльність на тій же території, в межах адміністративно-територіальних одиниць (цей показник використовується у формулі розрахунку ліцензійного збору: чим більше в провайдера конкурентів на його території, тим менший збір він платить).

    За даними ТПУ, Нацрада для розрахунку коефіцієнту кількості провайдерів бажає обмежитися тільки тими компаніями, які надають послугу за тією ж технологією і вже мають ліцензію на цю ж територію. «Своїм рішенням № 354 від 11 лютого Національна рада визначила, що в провайдерів має бути одна технологія, а новим рішенням № 1006 від 21 липня доповнили, що це має бути й однакова територія», - пояснив «Телекритиці» директор ТПУ Костянтин Грицак. За його словами, незважаючи на двозначне формулювання рішень, два високопосадові співробітники апарату Нацради підтвердили саме такий підхід до визначення розміру ліцензійного збору.

    За розрахунками ТПУ провайдер, який побажає отримати ліцензію на надання послуг з такими характеристиками, як у компанії «Воля», для якої Нацрада хоче створити конкуренцію, заплатить не 540 тисяч гривень (якщо рахувати кількість провайдерів з ліцензіями на різні технології та на різні райони Києва - 28), а 15 мільйонів (якщо рахувати кількість провайдерів - 1).

    «Нацрада, заявляючи, що конкурентне середовище в Києві недостатнє, створює своїми ж рішеннями абсолютно нереальні умови не лише для виходу на ринок, але й присутності на ринку для будь-якої компанії», - наголошує Костянтин Грицак.

    Керівники структурних підрозділів Національної ради не вповноважені коментувати це питання. Голова Нацради Володимир Манжосов обіцяє прокоментувати заяву ТПУ в понеділок, 2 серпня.

    Источник: Спілка кабельного телебачення України
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.