Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Ландік пропонує включити всі українські канали до універсальної програмної послуги


    17 июня 2010 | Телевидение / На украинском языке / Украина | Добавил: Сергей Никандров
    Ландік пропонує включити всі українські канали до універсальної програмної послуги2010/06/17 У Верховній Раді зареєстровано законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо врегулювання взаємовідносин у сфері телебачення та телекомунікацій», який передбачає включення до універсальної програмної послуги всіх українських телеканалів з ефірним та супутниковим мовленням. Проект закону № 6527 подано депутатом Володимиром Ландіком.

    Зокрема пропонується внести зміни до статті 39 закону «Про телекомунікації» і викласти пункт 19 у такій редакції: «Оператор, який використовує телекомунікаційні мережі для передавання програм телебачення, зобов'язаний забезпечити максимальній кількості своїх абонентів у найбільш доступній для них смузі частот, доступ до програм телерадіоорганізацій, які здійснюють наземне ефірне та супутникове мовлення на території розташування відповідної багатоканальної телемережі, відповідно до ліцензій виданих Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення».

    Також, законопроект вносить зміни до закону «Про телебачення і радіомовлення», переформулюючи, що є «універсальною програмною послугою» (УПП): «універсальна програмна послуга - обов'язкове забезпечення абонентам можливості перегляду пакета програм у складі програм телерадіоорганізацій, які здійснюють наземне ефірне та супутникове мовлення на території розташування відповідної багатоканальної телемережі, відповідно до ліцензій виданих Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення».

    А стаття 39 нового документу передбачає, що якщо після включення програм УПП, у провайдера залишаються вільні канали мовлення у багатоканальній телемережі, «він зобов'язаний надавати пріоритет на включення до всіх пакетів програмам телерадіоорганізацій, які відповідно до ліцензій здійснюють супутникове мовлення та виробляють національний програмний продукт».

    На думку автора проекту, цей проект дозволить нормалізувати взаємовідносини між операторами кабельного мовлення та ефірними телерадіоорганізаціями. «Якщо держава видає ліцензії на ефірне та супутникове мовлення, вона повинна дбати про те, щоб компанії, що сплатили за них кошти, мали змогу провадити цю господарську діяльність. На сьогодні, закон «Про телекомунікації» не зобов'язує оператора телекомунікацій включати до своїх мереж програми (передачі) ефірних телерадіоорганізацій, особливо, це стосується регіональних недержавних каналів», - йдеться у пояснювальній записці.

    Источник: Спілка кабельного телебачення України
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.