Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Законопроект «Про доступ до публічної інформації» готовий до другого читання


    15 июня 2010 | Телевидение / На украинском языке / Украина | Добавил: Сергей Никандров
    Законопроект «Про доступ до публічної інформації» готовий до другого читання2010/06/15 Робоча група з доопрацювання законопроекту «Про доступ до публічної інформації» (№2763), ухваленого Верховною Радою України у першому читанні, завершила обговорення пропозицій до його редакції. Про це повідомляє перший заступник голови парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко. Тепер робоча група рекомендує парламентському Комітету з питань свободи слова та інформації підтримати редакцію законопроекту в другому читанні та в цілому.

    Також робоча група рекомендує комітету провести розгляд цього законопроекту із залученням зацікавлених представників органів влади та громадськості. До робочої групи входять юрист Інституту масової інформації Роман Головенко, директор Центру політико-правових реформ Мар‘яна Демкова, голова Асоціації медіаюристів України Тетяна Котюжинська, головний спеціаліст відділу з питань законодавства про інформацію департаменту соціального, соціального, трудового та гуманітарного законодавства Міністерства юстиції України Ганна Красноступ; народні депутати України Володимир Ландік та Андрій Шевченко, експерт з доступу до інформації Харківської правозахисної групи Оксана Нестеренко, юрисконсульт Служби безпеки України Костянтин Приходько, директор із розвитку неурядової організації «Центр суспільних медіа» Василь Самохвалов, представниця International Media Support Антоніна Черевко та директор Інституту медіа права Тарас Шевченко.

    Нагадаємо, законопроект «Про доступ до публічної інформації» пропонує скоротити терміни надання відповідей на інформаційні запити до п'яти днів, а у надзвичайних ситуаціях - до 48 годин із моменту отримання запиту. Також законопроект встановлює відповідальність за відмову чи затягування надання інформації і розширює коло суб'єктів, що зобов'язані надавати та оприлюднювати інформацію. Окрім цього у презентованому законопроекті пропонують встановити обов'язок надавати інформацію з обмеженим доступом («має надаватися розпорядником»), якщо вона становить суспільний інтерес. Законопроект розширює й перелік різновидів інформаційних запитів. Запит може здійснюватися поштою, факсом, телефоном, електронною поштою. Також закріплюється право на усний запит для отримання оперативної інформації.

    Источник: Спілка кабельного телебачення України
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.