Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Комітет пропонує парламенту розглянути ситуацію довкола ТВі та 5 каналу


    15 июня 2010 | Телевидение / На украинском языке / Украина | Добавил: Ольга Кравцова
    Парламентський комітет з питань свободи слова та інформації рекомендує Верховній Раді включити до порядку денного пленарних засідань питання щодо 5 каналу та ТВі. На розгляд цього питання пропонується запросити представників цих каналів, групи «Інтер», голову Нацради з питань телебачення і радіомовлення та голову СБУ Валерія Хорошковського. Таке рішення було прийняте на позаплановому засіданні комітету 15 червня.

    Також комітет рекомендував парламенту невідкладно розглянути питання про створення тимчасової слідчої комісії для розслідування випадків незаконного перешкоджання діяльності журналістів та утисків свободи слова.

    За ці рішення депутати проголосували одностайно, заслухавши інформацію про конфлікт, пов'язаний зі скасуванням результатів конкурсу на вільні частоти від 27 січня. Інформацію надали керівники ТВі, 5 каналу та представники Генеральної прокуратури. Представники Нацради на засідання не з'явились, хоча вони були запрошені.

    Саме засідання ініціювали депутати від фракцій БЮТ та НУНС.

    Перший заступник голови комітету Андрій Шевченко зазначив, що в нього є багато запитань щодо юридичної чистоти скандального конкурсу. «Але анулювання цього рішення - через такий тривалий час в умовах згортання свободи слова - виглядає, як політичне переслідування двох каналів, які мають свою позиції та можливість подавати інформацію збалансовано», - наголосив він. Юрій Стець повідомив, що готується подати депутатський запит до голови СБУ щодо стеження за генеральним директором ТВі Миколою Княжицьким: «Я не знаю, чи правильно діяла Нацрада, але це не дає право будь-яким невстановленим особам стежити за журналістом. Я вважаю, що відбувається тиск на журналістів тих каналів, які не згодні з цим судовим рішенням».

    У свою чергу гендиректор ТВі Микола Княжицький зазначив, що остерігається за своє життя. Він попросив комітет зробити все можливе, щоб позбавити голову СБУ Валерія Хорошковського «конфлікту інтересів»: «Він повинен припинити своє членство, як мінімум у вищій раді юстиції. Бо інакше жоден суд не буде незалежним і справедливим. Ми вимагаємо розслідування всього, що відбувалось у суді, розслідування втручання СБУ і особисто пана Хорошковського у діяльність судів, і вимагаємо, щоб він пояснив, з якою метою він переслідує наші канали». Його позицію підтримав гендиректор 5 каналу Іван Адамчук.

    Тимчасом представники Генеральної прокуратури зазначили, що у відповідь на звернення членів Нацради Ігоря Куруса, Віталія Шевченка та Оксани Головатенко щодо порушень законодавства підчас конкурснного засідання Генпрокуратура надала Нацраді припис усунути ці порушення. «У подальшому цей припис був наданий на судове засідання, де й було прийняте це рішення. На засідання Нацради припис не виносився», - зазначив Сергій Корявий, який представляв позицію Гепрокуратуру.

    Водночас Микола Княжицький наголосив, що Генпрокуратура вже відмовилась від кримінальної справи. «26 лютого Генпрокуратура провела перевірку законності конкурсу і встановила, що кворум був, і жодних підстав порушувати кримінальну справу щодо незаконності цього конкурсу немає», - додав він. Однак представники прокуратури наголосили, що припис стосувався не проведення конкурсу, а питань щодо «умисного невиконання службовими особами Нацради ухвали адміністративного суду щодо забезпечення позову».

    А член комітету Олена Бондаренко заявила, що конфлікт з ТВі та 5 каналом свідчить про системну проблему розподілення частот підчас конкурсів Нацради 2005-2010 років, і закликала журналістські колективи не брати участь у господарських судах та з'ясуваннях стосунків між власниками.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.