Навигация

Популярные статьи
  • «Site Ok‎»: Ваш надежный партнер в продвижении и раскрутке сайтов

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Нацрада закликала «РТР-Планета» толерантно ставитися до України


    28 апреля 2010 | Телевидение / На украинском языке / Украина | Добавил: Ольга Кравцова
    Національна рада на сьогодні не має претензій до мовлення «РТР-Планета» і сподівається, що й у майбутньому таких претензій не виникатиме. Про це 27 квітня заявив голова Нацради Володимир Манжосов на зустрічі з представниками Всеросійської державної телерадіомовної компанії, яка в Україні представлена своєю міжнародною версією - телеканалом «РТР-Планета».

    Як повідомляє прес-служба Нацради, також він наголосив, що нинішній склад українського регуляторного органу очікує на конструктивну співпрацю і закликав керівництво російського телеканалу в своїй політиці толерантно ставитися до нашої держави та суспільних процесів, що відбуваються в ній. «Це необхідно, щоб не виникали конфлікти і не розцінювалась діяльність каналу "РТР-Планета" як втручання у внутрішню політику», - сказав Володимир Манжосов.

    «Національна рада - це колегіальний, достатньо толерантний орган, але в цьому випадку наша позиція непохитна. Це крок, який ми зробили першими, і ми б просили, щоб ви в цьому брали участь. Ми пам'ятаємо попередні стосунки, але сподіваємося, що надалі такого не буде», - додала заступник голови Нацради Лариса Мудрак.

    Директор дирекції міжнародних відносин ВДТРК Петро Федоров у відповідь подякував Нацраді за зустріч і підкреслив, що «багато проблем, які виникали в минулому, практично автоматично знімаються нині... Ми вдячні за те, що ви зробили зустрічний крок. Для нас дуже важливо, бути в Україні як канал, котрий постійно мовить не для того, щоб втручатися в справи дружньої країни, а для того щоб зближувати нас».

    Лариса Мудрак висловила сподівання, що в Росії скоро також з'являться українські канали.

    Загалом у зустрічі взяли участь голова Національної ради Володимир Манжосов, перший заступник голови Оксана Головатенко, заступник голови Лариса Мудрак, член Національної ради Тетяна Лебедєва та керівники структурних підрозділів Національної ради. Російську сторону представляли директор дирекції міжнародних відносин ВДТРК Петро Федоров, керівник служби зарубіжного мовлення Ольга Трофімова та директор компанії «Торсат» (дистрибутор «РТР-Планета» в Україні) Анатолій Сальник.

    Як повідомила ТК, 21 квітня «РТР-Планета» був доданий до Переліку іноземних програм, ретрансляція яких не обмежується (так званий список адаптованих каналів).

    Раніше, під час переговорів з мовником у березні 2009 року, Нацрада висувала до «РТР-Планета» вимогу стати ліцензіатом Нацради України. А по-друге - офіційно спростувати неправдиву, як це доведено в суді, інформацію про Україну, що прозвучала в ефірі телеканалу «РТР-Планета»: про тюрми ЦРУ, участь українських громадян у російсько-грузинському конфлікті та інформацію з фільму «Голод - 33. Невыученные уроки истории», який, за висновками Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі, є таким, що розпалює національну ворожнечу. Незважаючи на те, що мовник пояснював, що за нього відповідає Франція - учасник Європейської конвенції - побажання регуляторного органу не змінювалися. «Телекритиці» «РТР-Планета» пояснив, що не спростовує інформації, бо рішення українського суду не було легалізовано в Росії.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.