Навигация

Популярные статьи
  • «Site Ok‎»: Ваш надежный партнер в продвижении и раскрутке сайтов

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Нацрада: провайдери мають отримувати нову ліцензію, якщо вони хочуть розширити територію


    21 апреля 2010 | Телевидение / На украинском языке / Украина | Добавил: Ольга Кравцова
    У разі суттєвого збільшення кількості домогосподарств і розширення території поширення сигналу Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вимагатиме від провайдерів програмної послуги отримання нової ліцензії, а не переоформлення вже чинної. Про це на брифінгу заявив голова Нацради Володимир Манжосов.

    Першим кабельним оператором, якому відмовили в переоформленні ліцензії в частині збільшення кількості абонентів стало ТОВ «Харківські телекомунікаційні системи», нещодавно куплене компанією «Воля». Цьому оператору Нацрада погодилася внести в ліцензію лише технічні зміни: назви і організаційно-правової форми (було ЗАТ «Прітекс», а стало ТОВ «Харківські телекомунікаційні системи»), директора (став Володимир Шульц), власників (стали ЗАТ «ОІСІВ Лімітед», Кіпр - 99,7% і ТОВ «Телекомунікаційні системи менеджмент», Київ - 0,3%) та юридичної адреси. Однак щодо збільшення кількості домогосподарств зі 166 тис. до 402 тис. ліцензія не була переоформлена.

    «Компанія просила збільшити кількість абонентів при переоформленні майже втричі. Ми вже прийняли кілька подібних рішень, але такі прохання провайдерів викликали дискусію в Нацраді. Компанії за 85 гривень (сума ліцензійного збору за переоформлення ліцензії. - ТК) фактично отримують нову ліцензію, яка дозволяє надавати послугу в три, п'ять чи навіть десять (у нас є такі заяві) разів більшій кількості абонентів. Ми вважаємо, що це потребує нової ліцензії на таку діяльність», - пояснив логіку Національної ради Володимир Манжосов.

    Нацрада враховуватиме, наскільки суттєво розширюється клієнтська база кабельного оператора. «Якщо оператор обслуговує в місті два райони, а хоче п'ять, то ми вважаємо, що це повинна бути нова ліцензія. Якщо в межах району, який визначений у попередній ліцензії, він несуттєво збільшує кількість мешканців, яких підключає до послуги, то ми, звичайно, не вважаємо, що це потребує нової ліцензії», - додав він. Як приклад члени Нацради навели ТРК «Гурзуф-ХХІ вік», якому 21 квітня переоформили ліцензію у тому числі й через зростання кількості домогосподарств на 200.

    Як пояснила «Телекритиці» перший заступник голови Нацради Оксана Головатенко, Нацрада домовилася про такий підхід на погоджувальній нараді 20 квітня. «Вчора Володимир Анатолійович (Манжосов) дав доручення апарату підготувати документ, який би чітко регламентував діяльність у цьому питанні», - додала вона.

    І Оксана Головатенко, і заступник голови Нацради Лариса Мудрак нагадують, що в законі «Про телебачення і радіомовлення» розширення території та збільшення кількості абонентів не є підставою для переоформлення ліцензії.

    Нагадаємо, відповідно до ст. 31 закону «Про телебачення і радіомовлення» (набула чинності з 1 січня 2010 року) розмір ліцензійного збору за видачу ліцензії провайдера програмної послуги враховує, зокрема, кількість населення, що проживає на території розповсюдження програм, тобто чим вона більша, тим більша сума ліцензійного збору. При переоформленні ліцензії стягується однакова в усіх випадках сума в розмірі 5 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (85 гривень).

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.