Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Нацрада не ліквідує списки «адаптованих» телеканалів, але розширить їх і лібералізує


    12 апреля 2010 | Телевидение / На украинском языке / Украина | Добавил: Ольга Кравцова
    Нацрада з питань телебачення і радіомовлення, скоріше за все, не ліквідує списки «адаптованих» телеканалів, але розширить їх і лібералізує. Так підрезюмував робочу зустріч регуляторів з кабельниками голова Нацради Володимир Манжосов.

    З боку Нацради на зустрічі були присутніми Володимир Манжосов, Оксана Головатенко, Лариса Мудрак, з боку кабельників - керівники галузевих об'єднань Василь Аніпченко, Юрій Лабунський, директор «Торсату» Анатолій Сальник, директор «НТВ-мир» Ігор Давиденко, директор Chello Zone Олена Рожок та ін.

    Провайдери програмної послуги та дистрибутори зарубіжних телеканалів в Україні висловили свої зауваження до практики регулювання ринку, зокрема до укладання переліку зарубіжних телеканалів, який для кабельників є, по суті, дозвільним документом для провадження діяльності.

    Претензії висловлювалися до непрозорості критеріїв укладання списків та повільності його поповнення: зокрема, від моменту ратифікації Конвенції про транскордонне мовлення 1 липня 2009-го року не відбулося жодного засідання Нацради щодо розширення списку «дозволених» зарубіжних телеканалів.

    З іншого боку, дистрибутори наголошували на необхідності регулювання цього сегменту ринку - адже поруч із міжнародними версіями зарубіжних мовників, є випадки, коли провайдери транслюють версії, не призначені для розповсюджені на території України. Зокрема ідеться про оригінальну російську версію «Первого канала», який компанія «Норма» демонструє замість міжнародної версії «Первый канал. Всемирная сеть», демонстрацію російських телеканалів ДТВ, СТС, які офіційно не мають міжнародних версій і не призначені для мовлення за межі Росії.

    Протягом зустрічі було висунуто кілька пропозицій: ліквідувати списки, замість списків дозвільних каналів створити список каналів, заборонених до показу в Україні і надати відповідні юридичні обґрунтування цієї заборони; або лібералізувати процедуру укладання списків, які мають стати максимально розширеними.

    «Третя пропозиція мені подобається найбільше», - сказав голова Нацради Володимир Манжосов.

    На його думку, перенесення питання регулювання до судів («відмова від списків») означатиме безконтрольність дій провайдерів, оскільки суди в Україні тривають роками; списки заборонених каналів він вважає мірою непопулярною.

    Він наголосив, що зі свого боку бачить дві проблеми - з російськими мовниками («питання, яке було значною мірою політизовано») та щодо «каналів спеціального регулювання» (еротичних). До обох цих моментів, за його словами, Нацрада ближчим часом сформулює свою ставлення.

    За його словами, Нацрада має винести питання щодо розширення переліку зарубіжних мовників на найближчі засідання регуляторного органу.

    «Щоправда, важко сказати, коли відбудеться це засідання», - сказав Манжосов, висловивши сумнів у тому, чи буде кворум.

    Також під час зустрічі обговорювалася можливість внесення змін в законодавство щодо перенесення відповідальності за порушення трансляції зарубіжних мовників з провайдерів програмної послуги на дистрибуторів телеканалів.

    «Вважаю, у цьому питанні має бути так: Нацрада не включає телеканали до списків із власної ініціативи, а лише згідно з заявами учасників ринку. Тому хто отримав дозвіл - той і несе відповідальність за канал», - виловив своє ставлення до цього моменту Володимир Манжосов.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.