Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Громадськість вимагає від Нацради повернути спортивний молодіжний телеканал замість «К 1».


    29 декабря 2009 | Телевидение / На русском языке / Украина / Пресс-релизы | Добавил: Сергей Никандров
    28 грудня 2009 року в Окружний адміністративний суд м. Києва подано позовну заяву до Національної Ради України з питань телебачення та радіомовлення про анулювання ліцензій, на підставі яких здійснюється мовлення на каналі «К 1».

    У позовній заяві, зокрема, зазначається, що з 2008 року на частотах, на яких здійснювалась телетрансляція програм каналу під логотипом “Мегаспорт”, здійснюється трансляція каналу під логотипом “К1”, який транслює до цього часу телепрограми іншого напрямку, що не мають жодного відношення до спортивної тематики.

    При цьому, як зазначає позивач, трансляція програм спортивного характеру на телеканалі під логотипом “Мегаспорт” триває, однак вона здійснюється в мережі супутникового телебачення. Єдиний український безкоштовний спортивний канал втратив статус єдиного загальнонаціонального спортивного каналу.

    У зв»язку з цим, позивач вимагає від Національної ради України анулювати ліцензії ТОВ “ТРО Мульті Медіа Сервіс» (під логотипом «К 1») та ВАТ “Київтелемонтаж” (під логотипом «Мегаспорт») та провести конкурс на мовлення в межах частот, що використовуються ліцензією ТОВ “ТРО Мульті Медіа Сервіс» під логотипом «К 1» з напрямом – спортивний молодіжний канал.

    Текст позовної заяви додається.

    Адвокат позивача, Валерія Лиходольська, (067) 249 74 74


    28 грудня 2009 року

    Окружний адміністративний суд міста Києва
    м. Київ, вул. Десятинна, 4/6

    Позивач:

    Голуб Сергій Олександрович
    вул. Лятошинського, буд. 14-а, кв. 164, м.Київ, 03191, Україна
    Засіб зв’язку: тел.

    Відповідач:

    Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення
    вул. Прорізна, 2, м. Київ, 01601
    Код ЄДРПОУ 00063928
    Засіб зв’язку: тел (факс) 270 68-32

    Треті особи без самостійних
    вимог на стороні відповідача

    Товариство з обмеженою відповідальністю
    «Телерадіоорганізація «Мульті Медіа Сервіс»
    Код ЄДРПОУ 32798254
    вул. Михайла Коцюбинського, буд. 4Б, м. Київ,
    01030, Україна
    Рахунок №260030130596 в ЗАТ «Банк НРБ» м. Київ,
    МФО 320627
    Засіб зв’язку – тел. 5313045

    Відкрите акціонерне товариство
    “Київтелемонтаж”
    Код ЄДРПОУ 200043891
    вул. Михайла Донця, буд. 12А, м.Київ,
    03126, Україна
    Рахунок 2600901412 в АБ «Кліринговий дім» м.Київ,
    МФО 300647


    ПОЗОВНА ЗАЯВА
    про зобов’язання Національної ради України
    з питань телебачення і радіомовлення
    до вчинення дій


    З 2005 року я був постійним телеглядачем телеканалу під логотипом “Мегаспорт”, яким володіло ТОВ “ТРО Мульті Медіа Сервіс” і яким регулярно здійснювалась трансляція програм спортивної тематики. Саме завдяки програмам цього телеканалу я мав можливість бути обізнаним з подіями спортивного життя не лише України, а й всього світу.

    Однак, з 2008 року на частотах, на яких здійснювалась телетрансляція програм каналу під логотипом “Мегаспорт”, здійснюється трансляція каналу під логотипом “К1”, яким володіє ВАТ “Київтелемонтаж”, та який транслює до цього часу телепрограми іншого напрямку, що не мають жодного відношення до спортивної тематики.

    При цьому, як мені відомо, трансляція програм спортивного характеру на телеканалі під логотипом “Мегаспорт” продовжується, однак воно здійснюється в мережі супутникового телебачення. Єдиний український безкоштовний спортивний канал втратив статус єдиного загальнонаціонального спортивного каналу. Тепер я позбавлений безкоштовно дивитися спортивний канал, а для того, щоб все ж таки побачити улюблені спортивні програми, я мушу нести витрати на спеціальне обладнання та сплачувати кошти транслюючим організаціям.

    В умовах підготовки України до проведення Чемпіонату Європи з футболу 2012 та в подальшого його проведення на теренах України у мене, як в значної кількості громадян України, суттєво зменшується можливість ретельно слідкувати за його перебігом, так само як і за перебігом Чемпіонату світу з футболу 2010.

    Вважаю, що така ситуація порушує моє право громадянина України, що закріплене ч.2 ст. 34 Конституції України, вільно збирати (отримувати), зберігати інформацію, що отже приводить до порушення ст. 23 Конституції України, а саме: перешкоджає вільному розвитку особистості.

    Намагаючись дослідити історію створення, розвитку та діяльності телеканалу під логотипом “Мегаспорт”, за допомогою Інтернет ресурсів, зокрема web-сайтів http://telekritika.ua/news/, http://www.dvbforum.kiev.ua/ (копії статей додаються), я з’ясував, що в 2005 році Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення було проведено конкурс на телемережу з чітко сформульованим напрямом – спортивний молодіжний канал. Тобто 80% програм і передач повинні бути спортивного спрямування. В результаті створився канал “Мегаспорт”.

    10 червня 2008 р. Національна Рада з питань телебачення і радіомовлення прийняла рішення про обмін логотипами телеканалів “Мегаспорт” та “К 1”. Однак, зі зміною логотипу змінилися і програмні концепції каналу (зникли програми спортивного характеру), що є зовсім незрозумілим, адже відбувся лише обмін логотипами, а не ліцензіями.

    Статтею 27 Закону України “Про телебачення і радіомовлення” встановлені основні вимоги до ліцензії на мовлення, що видається ліцензіату. Зокрема, пунктом 4 ст. 27 Закону України “Про телебачення і радіомовлення” встановлено, що програмна концепція мовлення є обов’язковим додатком до ліцензії на мовлення.

    Відповідно до ч. 8 ст 28 Закону України “Про телебачення і радіомовлення” ліцензіат зобов’язаний дотримуватися визначеної програмної концепції мовлення.

    При цьому, ч. 2 ст. 28 Закону України “Про телебачення і радіомовлення” встановлено, що програмна концепція телерадіоорганізації визначає:

    - частку програм власного виробництва

    - мінімальну частку аудіовізуального продукту;

    - максимальну частку аудіовізуальної продукції іноземного виробництва;

    - максимальні обсяги ретрансляції та орієнтовний перелік (за жанрами) програм та передач, які передбачається ретранслювати;

    - жанровий розподіл програм та передач.

    Частиною 9 ст. 28 Закону України “Про телебачення і радіомовлення” визначено, що зміни до програмної концепції мовлення вносяться в порядку, визначеному цим Законом.

    Частиною 9 ст.35 Закону України “Про телебачення і радіомовлення” встановлено, що зміни до програмної концепції мовлення вносяться відповідно до Плану розвитку.

    Як мені відомо, план розвитку та програмна концепції ліцензіата ТОВ “ТРО Мульті Медіа Сервіс», що почало здійснювати мовлення під логотипом «К 1», так само, як і ВАТ “Київтелемонтаж”, що почало здійснювати мовлення під логотипом “Мегаспорт”, не був змінений.

    Тобто, концепція мовлення ліцензіатів ТОВ “ТРО Мульті Медіа Сервіс» та ВАТ “Київтелемонтаж” залишилась не змінною, а отже 80% програм і передач телеканалу, що здійснює мовлення під логотипом “К 1” повинні бути спортивного спрямування.

    Така ситуація, викликала обурення не тільки у мене, але й у владних колах. Зокрема, заступник голови Верховної ради України Томенко М.В. звернувся до голови парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації, що стало підставою для розгляду цього питання Національною радою України з питань телебачення та радіомовлення.

    За результатами розгляду цього питання Національною радою України з питань телебачення та радіомовлення встановила порушення, що знайшли своє вираження у рішенні від 17 вересня 2008 року № 1602.

    Зокрема, цим рішенням було зобов’язано ТОВ “ТРО Мульті Медіа Сервіс» і ВАТ “Київтелемонтаж” невідкладно привести своє мовлення до умов та рішень Національної ради та поінформувати Національну раду про виконання цієї вимоги.

    Однак, на момент подання цього позову жодне з встановлених порушень ТОВ “ТРО Мульті Медіа Сервіс» та ВАТ “Київтелемонтаж” не усунено, а ТОВ “ТРО Мульті Медіа Сервіс» продовжує здійснювати мовлення на каналі під логотипом “К 1” з порушенням програмної концепції мовлення та умов ліцензії.

    Пунктом 5 ст. 37 Закону України “Про телебачення і радіомовлення” встановлена можливість анулювання ліцензії за рішенням суду в разі невиконання ліцензіатом ТОВ “ТРО Мульті Медіа Сервіс» розпоряджень про усунення порушень законодавства та ліцензійних вимог.

    Підсумовуючи вищевикладене, враховуючи той факт, що Національною радою України з питань телебачення та радіомовлення жодним чином не вирішено питання про приведення мовлення телеканалів “К 1” та “Мегаспорт” до програмної концепції мовлення та умов ліцензії, користуючись своїм правом наданим ст. 104 Кодексу адміністративного судочинства України, на підставі статей 2, 7, 18, 19, 104, 105, 106, 107, 162 Кодексу адміністративного судочинства України,

    ПРОШУ СУД:


    1. Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом Голуб Сергія Олександровича до Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення.

    2. Залучити Товариство з обмеженою відповідальністю «Телерадіоорганізація «Мульті Медіа Сервіс» (Код ЄДРПОУ 32798254, місцезнаходження: вул. Михайла Коцюбинського, буд. 4Б, м. Київ, 01030, Україна) до розгляду справи в якості третьої особи на стороні Відповідача.

    3. Залучити Відкрите акціонерне товариство “Київтелемонтаж” (Код ЄДРПОУ 200043891, місцезнаходження: вул. Михайла Донця, буд. 12А, м.Київ, 03126, Україна) до розгляду справи в якості третьої особи на стороні Відповідача.

    4. Зобов’язати Національну раду України з питань телебачення та радіомовлення анулювати у спосіб, визначений законодавством України, ліцензії ТОВ “ТРО Мульті Медіа Сервіс» НР № 0287-м від 23.01.2006 року, НР № 0001-м від 29.07.2004 року

    5. Зобов’язати Національну раду України з питань телебачення та радіомовлення анулювати ліцензії ВАТ “Київтелемонтаж” НР № 0054-м від 21.07.2004року, НР № 0200-м від 09.07.2003 року, НР № 0400-м від 18.10.2006 року, НР № 0036-м від 13.07.2006 року, НР № 0033-м від 19.01.2006 року, НР № 0035-м від 13.07.2006 року, НР № 0034-м від 13.07.2006року.

    6. Зобов’язати Національну раду України з питань телебачення та радіомовлення внести відповідні відомості про анулювання ліцензій ТОВ “ТРО Мульті Медіа Сервіс» та ВАТ “Київтелемонтаж” до Державного реєстру телерадіоорганізацій України.

    7. Зобов’язати Національну раду України з питань телебачення та радіомовлення провести конкурс на мовлення в межах частот, що використовуються ліцензій ТОВ “ТРО Мульті Медіа Сервіс» під логотипом «К 1» з напрямом – спортивний молодіжний канал.

    Додатки:

    1. роздруківка статті «К1 і «Мегаспорт» обмінялися генеральними директорами», що викладена на web-сторінці http://telekritika.ua/news/print/45169;

    2. роздруківка статті «Микола Томенко звинувачує Нацраду в імітації вирішення проблеми К1 і «Мегаспорту» що викладена на web-сторінці http://telekritika.ua/news/print/41023;

    3. роздруківка статті «Нацрада зобов’язала К1 і «Мегаспорт» повернутись до своїх мереж і звернеться до Генпрокуратури щодо дій компанії «Торсат» що викладена на web-сторінці http://telekritika.ua/news/print/40660;

    4. роздруківка статті «А чи був спортивний канал?» що викладена на web-сторінці http://telekritika.ua/nacrada/print/40814;

    5. роздруківка статті «Мегаспорт» – К-1: рокірування на сімейній раді» що викладена на web-сторінці http://www.dvbforum.kiev.ua/articles/92.htm;

    6. роздруківка рішення Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення № 1602 від 17.09.2008 року;

    7. Докази сплати державного мита за подання позовної заяви;

    8. Копії цього Адміністративного позову з додатками для Відповідача та третіх осіб.

    Голуб Сергій Олександрович

    Источник: Прес група НКРЗ
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.