Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Вінський подав до суду на «Інтер» за слова Тимошенко у «Великій політиці»


    25 декабря 2009 | Телевидение / На украинском языке / Украина | Добавил: Ольга Кравцова
    Голова партії «Народна влада», екс-міністр транспорту Йосип Вінський подав позов до Печерського районного суду Києва проти прем'єр-міністра Юлії Тимошенко та телеканалу «Інтер» про захист честі, гідності і ділової репутації, повідомляє прес-служба партії.

    Приводом для позовної заяви стало неправдиве твердження, висловлене прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко в програмі «Велика політика з Євгенієм Кисельовим» на телеканалі «Інтер» 4 грудня на 101-й хвилині прямого ефіру, коли вона сказала: «Якщо, наприклад, міністр нашої команди Вінський і міністр команди Ющенка Єхануров були помічені в прямій корупції - то їх сьогодні в уряді немає».

    Йосип Вінський вимагає в судовому порядку визнати цю інформацію недостовірною та такою, що порочить честь гідність та ділову репутацію позивача, а також зобов'язати Юлію Тимошенко спростувати висловлену інформацію в той самий спосіб, в який вона була поширена, а саме - оголосити по телебаченню повідомлення наступного змісту: «4 грудня 2009 року в ефірі телевізійного каналу "Інтер", в рамках телепередачі "Велика політика з Євгенієм Кисельовим" Тимошенко Юлією Володимирівною була оприлюднена інформація щодо причетності Вінського Йосипа Вікентійовича до корупційних діянь. Повідомляю, що зазначена інформація є непідтвердженою та недостовірною».

    Крім того, позивач просить суд зобов'язати АТЗТ «Українська незалежна ТВ-корпорація» («Інтер») вилучити з архіву і знищити фрагмент телепередачі та стенограми, в якому відбулося поширення недостовірної інформації.

    За словами Вінського, два тижні тому він звернувся до телеканалу «Інтер» з вимогою надати йому можливість реалізувати право на відповідь. «Але мені прикро, що й від телеканалу, який прем'єр-міністр використала для паплюження моєї честі, гідності та ділової репутації, я протягом двох тижнів так і не отримав відповіді. Тому домагатимуся відновлення справедливості в суді», - цитує прес-служба його слова.

    У прес-службі групи «Інтер» сказали, що не коментуватимуть цю тему.

    Юрист Інституту медіа права Ігор Розкладай, якого ми також попросили прокоментувати позов, пояснює, що «Інтер» не винен у дифамації, оскільки інформація виголошувалася в прямому ефірі особою, яка не є працівником каналу, однак канал винен у порушенні права на відповідь.

    «Закон України "Про телебачення і радіомовлення" чітко захищає журналістів від висловлювань третіх осіб у прямому ефірі (ст.67). Таким чином телеканал "Інтер" не є належним відповідачем щодо поширення недостовірної інформації прем'єром. Утім, закон про телерадіомовлення чітко вказує, що пан Вінський має право вимагати право на відповідь (ст.65) в ефірі телекомпанії "Інтер". Тому, відсутність відповіді від телеканалу слід розглядати як порушення закону і міру відповідальності телеканалу має встановити суд (ст.71). Щодо вилучення фрагментів є більше ефективною заборона на поширення програми з цим фрагментом, ніж на знищення, бо за певних обставин проконтролювати кількість копій неможливо», - сказав він

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.