Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Мирошніченко: "Реформування ОДТРК повинно відбуватися шляхом узгоджених дій"


    8 октября 2009 | Телевидение / Пресс-релизы / Украина / На украинском языке | Добавил: Евгений Ленов
    Учора, 7 жовтня 2009 року, у Президента України відбулася нарада з питань захисту свободи слова та розвитку національного телерадіопростору, на яку були запрошені керівники обласних телерадіокомпаній.

    Перший заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Андрій Мирошніченко і член Національної ради Віталій Шевченко, які були співдоповідачами на цій нараді, висловили свою позицію щодо необхідності дотримання законодавства України та ліцензійних умов під час будь-якого реформування мовлення, особливо на державних телерадіоорганізаціях.

    Андрій Мирошніченко наголосив, що вся відповідальність за будь-які зміни у мовленні лежить на обласних державних телерадіокомпаніях. Члени Національної ради запевнили, що без звернень ОДТРК ніяких змін до їхніх ліцензій внесено не буде. До керівників державних телерадіокомпаній також була доведена позиція Національної ради щодо необхідності збільшення обсягу власного мовлення та програм і передач вітчизняного виробництва.

    Окремою тезою під час зустрічі прозвучала думка про те, що і законодавець, і громадськість давно висловилися щодо основного напряму реформування обласних державних телерадіокомпаній, а саме: створення суспільного мовлення на базі обласних і національних телерадіокомпаній. Національна рада неодноразово наголошувала, що це є основним шляхом розбудови громадського мовлення в Україні.

    Перший заступник голови Національної ради звернув увагу керівників ОДТРК на необхідність виконання умов, які прописані в ліцензіях, а саме, мовити 24 години. А це означає, що Державний комітет телебачення та радіомовлення України насамперед повинен забезпечити державним телерадіоорганізаціям необхідне фінансування і умови для розповсюдження програм і передач.

    Він зазначив, що є розуміння необхідності реформування. Але це реформування не повинно відбуватися шляхом кавалерійських атак, а лише шляхом узгодження дій, щоб ОДТРК не стали заручниками занадто швидких рішень Держкомтелерадіо.

    Источник: Пресс-служба НацРади з Питань Телебачення і Радіомовлення
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.