Навигация

Популярные статьи
  • «Site Ok‎»: Ваш надежный партнер в продвижении и раскрутке сайтов
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    НТКУ скоротить 10% штату


    24 декабря 2008 | Телевидение / Украина / На украинском языке | Добавил: Степан Сергеев
    Національна телекомпанія України планує скоротити штат на 10%. Цю інформацію «Телекритиці» підтвердив президент НТКУ Василь Ілащук.

    Він зазначив, що скорочення зумовлене зменшенням бюджетного фінансування наступного року та рекомендаціями Кабінету Міністрів.

    «Мушу сказати, що це буде лояльне скорочення, - зазначив керівник НТКУ. – З 1800 осіб ми в першу чергу скоротимо людей пенсійного віку. В нас є працівники, яким давно за 70. Я не хочу сказати, що всіх пенсіонерів треба скорочувати, бо вони непридатні до серйозної роботи. Серед них є такі, що замінять двох-трьох молодих. Але треба давати змогу розвиватись і молодим працівникам».

    Крім пенсіонерів, за словам Ілащука, скорочення торкнеться тих, хто «не зумів, не зміг проявити себе на телебаченні».

    Із трьох профспілок, що діють у Національній телекомпанії України, попередження отримала лише одна – первинний осередок профспілки працівників культури НТКУ, до якої входить близько 1500 співробітників компанії. Заступник голови осередку Тетяна Тростянська повідомила «ТК», що їй під розпис вручили «Розпорядження про скорочення штатної чисельності», підписане 9 грудня. «В цьому документі, який отримали також усі керівники підрозділів НТКУ, зазначено: ”На виконання листа Держтелерадіо від 28 листопада 2008 року щодо здійснення заходів, спрямованих на економію фонду оплати праці, керівникам окремих підрозділів до 20 грудня 2008 року надати узгоджені з віце-президентами пропозиції про скороченя 10% штатної чисельності”», - повідомила пані Тростянська.

    Двом іншим первинним осередкам (нової профспілки та Київської незалежної медіа-профспілки) такі розпорядження не надходили, повідомили голова первинного осередку нової профспілки Мар’яна Ангелова та член комітету ПО КНМП Катерина Кацан. «Якщо керівництво не попередить профспілкову організацію за три місяці про скорочення, будь-який скорочений член нашої профспілки зможе оскаржити це рішення в суді», - сказала пані Кацан.

    Виконувач обов’язків голови Державного комітету телебачення і радіомовлення Анатолій Мураховський сказав «ТК», що пропозиції щодо кількості скорочених готує керівництво НТКУ. «Керівництво телекомпанії розробляє нову штатно-організаційну структуру з урахуванням соціального захисту людей і подає цей документ до нас як до головного розпорядника коштів. Ми його затверджуємо. Вони виходять із власних бюджетних можливостей. Ви ж знаєте, прогнози на наступний рік невтішні, скорочення йдуть в усій країні. Прогнози щодо видатків бюджету на наступний рік не оптимістичні, для НТКУ в тому числі», - сказав він. Анатолій Мураховський вважає, що штат Національної телекомпанії є роздутим і в усякому разі потребує скорочення.

    Детальніше про ситуацію в Національній телекомпанії України читайте незабаром в інтерв’ю Василя Ілащука «Телекритиці».

    Телекритика

    Источник: IMI
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.