Навигация

Популярные статьи

Авторские и переводные статьи

Пресс-релизы

Регистрация на сайте


Опрос
Какие телеканалы вы смотрите чаще?







Чому ток-шоу «Коло запитань» не хотіли слухати в Черкасах…


20 апреля 2012 | Новости / Музыка и шоу-бизнес | Добавил: Елена Ленова
Роздуми після одного відрядження.

Нарешті! Нарешті сталося те, чого так довго чекали учасники проекту «Коло запитань»! Ток-шоу намагалися зірвати! У Страсну п'ятницю 13 квітня ми запланували провести «Коло запитань» у конференц-залі Черкаської торгово-промислової палати о 14-й годині. «Ера ФМ» наперед заплатила гроші за зал. Об 11-й нам підтвердили, що все гаразд, і нас чекають у залі торгово-промислової палати. А вже об 11:15, коли ми приїхали, нас у конференц-зал не пустили! Сказали, що зал зайнято, що насправді нас не чекали. Я дуже зрадів цьому...

Зрадів, у першу чергу, за наших експертів, політологів. Деякі з них уже кілька років твердять, що в Україні успішно будується кастове, феодальне суспільство. Ось, міркував я, нарешті наші місцеві керівники і зі ЗМІ почали діяти як справжні феодали! Вирішили: а яке взагалі має право приїжджати в Черкаси всеукраїнський радіоканал і паплюжити нас на нашій території?

Крім того, я зрадів за себе, адже скасування ток-шоу означала для мене цілий день відпочинку в Черкасах казенним коштом, без усіляких психічних перенавантажень і стресів, якими супроводжується ведення «Кола запитань». Однак наші піар- і технічна служби в останній момент домовилася з готелем «Україна», де завдяки відчайдушним зусиллям працівників «Ери ФМ» вдалося провести ток-шоу. Таким чином, було поставлено під сумнів першу нашу версію, про те що місцева влада хотіла зірвати ток-шоу «Коло запитань» у Черкасах. Справді, якби хотіли завадити проведенню програми, завадили б ще й як! Однак підозри, що хтось дуже не хотів ток-шоу «Коло запитань» у Черкасах, не розвіялися. Я нікого не ловив за руку, в мене немає об'єктивних свідчень, але підозри залишилися! Склалося враження, що «Еру ФМ» справді не хотіли бачити в Черкасах, але в силу якихось причин (мені ці причини невідомі) вирішили все ж таки прийняти. Я повторюю: доказів немає, але мені так здається!

Як з'ясувалося під час ток-шоу, в Черкаській області ситуація дуже непроста, настрої щодо обласної й міської влади досить критичні. І громадськість, якщо вірити гостям ток-шоу, теж налаштована дуже активно.

Ми розглядали кілька питань під час «Кола запитань» і під час розгляду кожної теми ставало помітним протистояння
між владою та опозицією й громадськістю. Приклад перший. На початку ми говорили про центр гемодіалізу «Фрезеніус». Як відомо, хворим із нирковою недостатністю постійно потрібно відвідувати центри діалізу для підключення до штучної нирки, яка їм забезпечує очищення крові. Уже кілька років у Черкасах працює центр гемодіалізу «Фрезеніус», лікування хворих у якому здійснювалося державним коштом. Однак минулого року припинили виділяти бюджетні кошти для лікування хворих у «Фрезеніусі», мотивуючи це тим, що в області уже створено кілька аналогічних державних центрів: в Умані, Звенигородці, розширено відділення гемодіалізу в Черкаській обласній лікарні. Себто, навіщо платити з бюджету приватній фірмі, якщо вже є державні центри, де надають аналогічні послуги? Щоправда пацієнти «Фрезеніуса» не були згодні з такою постановкою питання. Є багато хворих, які хочуть лікуватися тільки у «Фрезеніусі», на їхню думку, там краща якість! Вони проводили акції протесту, і взагалі цей конфлікт привернув увагу всієї країни. Під час ток-шоу директор центру гемодіалізу «Фрезеніус» Черкаси Володимир Подворний, перший заступник начальника управління охорони здоров'я Олег Найдан, головний лікар обласної лікарні Олександр Дудник заявили, що насправді причини конфлікту винятково в ціні. У «Фрезеніусі» ціни вищі, ніж в обласній лікарні, тому в області хотіли відмовитися від послуг «Фрезеніуса», а потім, коли «Фрезеніус» погодився на нижчі ціни, конфлікт було вичерпано. Виходить, конфлікт який прогримів на всю Україну, був не вартий виїденого яйця. Треба було домовитися про ціну, про те, як розподілятимуться хворі між «Фрезеніусом» та іншими медичними закладами, і все! Конфлікт, у який втягнули президента, для розв'язання якого приїжджала комісія на чолі з Тетяною Бахтєєвою, насправді був пов'язаний із відсутністю нормального діалогу між «Фрезеніусом» і управлінням охорони здоров'я!

Альтернативну точку зору на ситуацію висловив депутат міськради Микола Булатецький. Він заявив, що насправді, це був бізнес-конфлікт. Керівники медичної галузі області за підтримки губернатора хотіли витіснити «Фрезеніус» із Черкас у своїх бізнес-інтересах, а до проблем хворих їм ніякого діла немає. І якби не громадськість, яка повстала на захист «Фрезеніуса», центр уже б давно закрили.

Наприкінці дискусії Володимир Подворний сказав, що «Фрезеніус» погодився на нижчу ціну, але лише для того, аби в подальшому провести роботу з об'єктивної оцінки послуг, які вони надають. Подворний і надалі вважає запропоновані їм ціни такими, що не відповідають реальним витратам із позицій затверджених в Україні стандартів. Таким чином, конфлікт навколо «Фрезеніуса» у Черкасах не можна вважати вичерпаним, а хворим на нирки людям залишається сподіватися...

Під час ток-шоу розглядався також конфлікт між працівниками черкаського електротранспорту, які готуються до страйку, та місцевою владою. Крім того, обговорювали модернову ідею міського голови Черкас Сергія Одарича - вирубати всі дерева в місті, а натомість посадити нові - декоративні! На продовження екологічної теми підняли ще одну проблему - забруднення повітря викидами заводу «Укршампіньойн», керівництво якого економить на фільтрах. Неподобство тривало 5 років, і тільки активність місцевої громади принесла результати! На підприємстві ніби пішли назустріч, збираються вже до травня поставити фільтри.

Що можна сказати після ток-шоу «Коло запитань» у Черкасах? Ми не знаємо, чи хотів хтось зірвати нашу програму в цьому чудовому місті, остаточний вердикт винести неможливо. Одне зрозуміло точно: чомусь в обласній Торгово-промисловій палаті дуже не люблять «Радіо Ера ФМ»! І ще: кожна тема, яка піднімалася на ток-шоу, мала бізнесову складову. Щоправда, представники влади це заперечували, але громадськість та опозиція настійливо говорили, що всі ці теми пов'язані з чиїмось бізнес-інтересом, що цей бізнес-інтерес реалізовується, якщо громадськість не організовує спротиву. Якщо громадськість не йде на конфлікт із владою чи з конкретним бізнесом, то від державних органів не варто чекати наведення порядку, захисту прав людей чи ще чого. А чого варта влада, яка у своїх діях керується бізнес-інтересами, а інтереси громади виконує лише під тиском? Висновки робіть самі.

Сергій Сулим, журналіст, ведучий ток-шоу «Коло запитань», «Радіо Ера ФМ»

Источник: telekritika.ua
Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

Другие новости по теме:


 



Телепрограммы для газет и сайтов.
25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

Форум

Фоторепортажи

Авторская музыка

Погода

Афиша

Кастинги и контакты ТВ шоу

On-line TV

Партнеры

Друзья

Реклама

Статистика
Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.