Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    «Країна Мрій»-2010: Співоче поле обернулось на поле бою зі стихією


    26 июля 2010 | Музыка и шоу-бизнес / На украинском языке / Украина / Пресс-релизы | Добавил: Сергей Никандров
    «Країна Мрій»-2010: Співоче поле обернулось на поле бою зі стихією10 та 11 липня в Києві на Співочому полі пройшов Сьомий міжнародний Етно-фестиваль «Країна Мрій».

    Майже чотириста виконавців – танцівників, музикантів та співців взяли участь у цьогорічному святі народного мистецтва. Кобзарська сцена зібрала корифеїв козацької пісенної традиції – тут грали та співали харизматичні Микола Товкайло, Тарас Компаніченко, Михайло Коваль, Володимир Биков, Тарас Силенко. Стародавніми піснями, яких сьогодні вже й не почуєш, потішили на автентичній сцені родина Чудиновичiв, «Миколин Гурт» та фольклорний ансамбль «Сільська Музика». На дитячій галявині, де верховодив улюбленець малечі – казкар Сашко Лірник, пекли жайворонків, а спокій дітлахів охороняла велика лялька-мотанка з дитинкою – оберіг, встановлений Всеукраїнським благодійним фондом «Дорога Майбутнього».

    «Країна Мрій»-2010: Співоче поле обернулось на поле бою зі стихією


    Приємно здивувала програма різноманітних спортивно-мистецьких перегонів – тут був і марафон кулешів від українських зірок – літераторів та музикантів, і справжня козацька забава «Лава на лаву», і перший у світі кобзарський слем, героями якого стали молоді кобзарі Ярослав Джусь та Данило Носко. Далі на гостей чекав традиційний конкурс на кращу вишиванку від партнера фестивалю – компанії «Кока-Кола Україна». На цей раз переможцем конкурсу стала багатодітна родина із Тернополя.

    Проте справжнім іспитом козацького духу стала відчайдушна битва між краянами та підступними силами природи. Карколомний буревій, що в суботу зривав дахи та валив дерева по всьому місту, не оминув і казкову Долину Мрійників. Незважаючи на авторитет організаторів, порозумітися з небесною канцелярією так і не вийшло. Сотня зруйнованих наметів, зіпсована апаратура та повна відсутність електрики – такою стала ціна за перемогу в нерівному двобої зі стихією. Проте, брак енергії електричної був із надлишком компенсований енергією палких сердець та щирого кохання. Жоден артист не відмовився від виступу – на залиту дощем вечірню сцену один за одним підіймались латвійська група «Іļģi», польська співачка Йоанна Словінська зі своїм джаз-бендом та колоритна мандрівна братія «ТопОрКестра» на чолі з Олегом Скрипкою, який з’явився в образі ватажка циганського табору, заспівавши українською «Очі чорні» та презентувавши нову пісню «Зелений дубочок».



    Другий день запам’ятався виступом легендарного колективу «Вася Клаб», що вже четвертий рік поспіль концертує без свого засновника та ватажка Василя Гонтарського (R.I.P.), шикарною імпрезою українського дівочого гурту «Астарта» та прем’єрою нового сольного проекту Фоми у стилі «український фольк-панк-шансон».

    Організатори фестивалю висловлюють особливу подяку «Українській Лізі Музичних Прав» та волонтерам з організації «Добра воля».


    КРАЇНА МРІЙ: міжнародний фестиваль & музичне видавництво.

    Источник: Новинарня Країни Мрій
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.