Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Ігор Мірошниченко вимагає від Нацради пояснень з приводу невидачі частот НРКУ


    29 декабря 2012 | Радиовещание / На украинском языке / Украина | Добавил: Kravtsova Olga
    Народний депутат, заступник голови Комітету з питань свободи слова та інформації Ігор Мірошниченко звернувся з депутатським запитом до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з приводу конкурсу на вільні частоти, в результаті якого 26 грудня з 23-х заявок Національної радіокомпанії України задоволена була лише одна.



    Пан Мірошниченко просить надати протокол засідання 26 грудня, на якому підводилися підсумки конкурсу від 16 жовтня, та виклад програмних концепцій радіокомпаній, що брали участь у цьому конкурсі.



    До звернення його спонукала заява Національної радіокомпанії України про нехтування національних інтересів з боку Нацради, а також стурбованість громадськості.



    «Йдеться про національне надбання - всеукраїнську державну радіокомпанію, де працюють сотні кваліфікованих фахівців і який має в своєму розпорядженні значну матеріально-технічну базу, створену на кошти платників податків. Певна річ, у громадськості в цій ситуації виникають запитання, які творчі аргументи вплинули на рішення Національної ради, підбиваючи підсумки конкурсу, щоразу віддавати перевагу не НРКУ, а якомусь із комерційних мовників», - йдеться в запиті депутата.



    «Громадськість звертає увагу також на те, що в останні роки мережа дротяного радіо фактично перестала існувати, а колектив НРКУ, з іншого боку, вже набув досвіду працювати в діапазонах коротких радіохвиль. Навіть сама влада розглядає НРКУ як базу для створення в Україні Суспільного мовлення (наше невиконане зобов'язання перед Радою Європи). То чому ж тоді державним органом, перепитує керівництво НРКУ, приймаються рішення, які нищать підвалини національної інформаційної сфери?», - сказано в запиті



    Сам Ігор Мірошниченко не має сумнівів у тому, що Нацрада «тепер, за окупаційної адміністрації та антидержавного режиму, перетворилася на такий собі прихисток українофобів-табачників, які ігноруючи національні інтереси та здаючи в оренду інформаційний простір україноненависникам, не гребують ще й гребти гроші лопатою до власних кишень». Про це він заявив, коментуючи свій депутатський запит.



    26 грудня Нацрада провела конкурс на вільні частоти. З 23 заявок НРКУ Нацрада підтримала лише за одну - в райцентрі Березань Київської області, де НРКУ не мала конкурентів. Частоти в інших містах дісталися переважно комерційним радіохолдингам. Зокрема, частоту у Вінниці Нацрада не віддала жодному з претендентів, у Житомирі, Кіровограді, Рівному та Чернігові - Europa Plus, в Івано-Франківську - «Нашому радіо», у Тернополі та Хмельницькому - «Авторадіо», у Черкасах - «Ретро-ФМ», у Чернівцях - «Буковинській хвилі».

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.