Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Уряду рекомендують відновити і берегти ДП «Радіопередавальний центр»


    28 марта 2012 | Новости / Радиовещание | Добавил: Елена Ленова
    І підпорядкувати його апарату Верховної Ради України.

    Кабінету Міністрів України порекомендують невідкладно розробити і затвердити програму збереження та відновлення державного підприємства «Радіопередавальний центр», а також відновити державне замовлення на передачу ним радіомовлення. Відповідний проект постанови № 10269 «Про забезпечення інформаційної безпеки України та вжиття заходів щодо державної підтримки державного підприємства «Радіопередавальний центр» зареєстрував народний депутат Юрій Кармазін.

    Постанова спрямована «на усунення кризової ситуації, що виникла у діяльності державного підприємства "Радіопередавальний центр"», а саме припинення його діяльності через відсутність державного замовлення, зазначає Інститут медіа права.

    Відповідно до проекту, Кабмін має передбачити кошти на відновлення роботи передавача потужністю 500 кВт на частоті 0,207 МГц з розподілом ефірного часу між Національною радіокомпанією України (НРКУ) (для трансляції 1-ї програми Національного радіо) та телерадіокомпанією «РАДА» для трансляції сесійних засідань Верховної Ради України.

    Окрім цього постановою пропонується вирішити питання підпорядкування державного підприємства «Радіопередавальний центр» апарату Верховної Ради України.

    Необхідність в ухваленні такої постанови, на думку автора, викликана рішенням НРКУ 2011 року щодо скасування мовлення на довгих хвилях передавачем потужністю 500 кВт, що забезпечував покриття першою програмою НРКУ понад 90% території України та частково сусідніх держав (Росії, Білорусі, Молдови), і входив до переліку технічних засобів, задіяних в системі оповіщення населення на випадок виникнення надзвичайних ситуацій. А з 1 лютого 2012 НРКУ зупинило останній середньохвильовий передавач потужністю 200 кВт, що був задіяний на виконання державного замовлення - трансляції програми «Промінь».

    Державне підприємство «Радіопередавальний центр» збудоване у 1936 році і забезпечувало розповсюдження першої та 2-4 програм Національного радіо на довгих і середніх хвилях, програм Всесвітньої служби радіо України (ВСРУ) на коротких хвилях та радіозв'язок з риболовецьким флотом у Тихому та Індійському океанах.

    Источник: telekritika.ua
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.