Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    ОДТРК зменшують обсяги мовлення та позбуваються частот в УКХ-діапазоні


    10 июня 2011 | Радиовещание / На украинском языке / Украина | Добавил: Ольга Кравцова
    Національна рада з питань телебачення і радіомовлення планувала оголосити попередження Тернопільській ОДТРК за результатами перевірки, але взяла до відома наявність порушень і вирішила провести ще одну перевірку восени. Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 9 червня.

    За результатами планової перевірки Нацрада з'ясувала що обласна ТРК зменшила загальний обсяг мовлення на 59 ТВК у Тернополі із цілодобового до 15 год 47 хв на добу. Відповідно, зменшилися обсяги програм різних жанрів, окрім інформаційно-аналітичних, кількість яких зросла.

    Представник Тернопільської ОДТРК пояснив це нестачею бюджетного фінансування. За його словами, компанія платить оператору (Концерну РРТ) не за цілодобову трансляцію сигналу, а за фактичне мовлення. Водночас він запевнив, що керівництво ОДТРК шукає додаткове фінансування на трансляцію своїх програм.

    Нацрада вирішила поки що результати перевірки взяти до відома і зобов'язала компанію усунути порушення та відзвітувати про це. Також регулятор планує провести восени ще одну перевірку - перед тим, як розглядати питання про продовження ліцензії. Зазначимо, що термін дії ліцензії Тернопільської ОДТРК на 59 ТВК у Тернополі спливає 23 грудня.

    Водночас Волинська ОДТРК переоформила свої ліцензії, вилучивши з однієї з них частоту 68,48 МГц (нижній УКХ-діапазон) у Ковелі. За словами голови Нацради Володимира Манжосова, компанія пояснила це тим, що їй не вистачає коштів на мовлення в діапазоні частот, який не є бізнес-привабливим.

    Як писала ТК, Національна радіокомпанія України хоче припинити використання передавальних засобів діапазону ультракоротких хвиль для розповсюдження програм УР-1, УР-2, УР-3 у разі їх дублювання передавальними засобами FM-діапазону

    Також Нацрада зафіксувала зміну генерального директора Волинської ОДТРК (замість Святослава Пирожка компанію очолила Ольга Куліш, яка раніше була першим заступником гендиректора), та зміну генерального директора Запорізької ОДТРК (як писала ТК, замість Євгена Сокульського компанію очолив Володимир Кузенко).

    Член Нацради Оксана Єлманова на брифінгу повідомила, що регуляторний орган готує на вересень зустріч з обласними державними телерадіокомпаніями, де хоче підняти питання їхнього існування в ринкових умовах та подальшого розвитку.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.