Навигация

Популярные статьи
  • «Site Ok‎»: Ваш надежный партнер в продвижении и раскрутке сайтов

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Україну зобов’язали сплатити власникові «Гала-радіо» $9,5 млн


    29 марта 2011 | Радиовещание / На украинском языке / Украина | Добавил: Ольга Кравцова
    Україна повинна сплатити 8 млн 717 тис. 850 доларів на користь американського інвестора, власника компанії «Гала-радіо» Джозефа Леміра за недотримання стандартів справедливого та рівноправного проведення конкурсів на радіочастоти, як цього вимагає двосторонній договір між Україною та США про заохочення та взаємний захист інвестицій.

    Таке рішення ухвалив 28 березня арбітражний трибунал Міжнародного центру з вирішення інвестиційних спорів при Світовому банку (ICSID). Крім цього, трибунал наказав державі Україна відшкодувати 750 тис. доларів за юридичні витрати позивача. Про це йдеться у повідомленні «Гала-радіо».

    Рішення було прийнято за участі членів трибуналу Хуана Фернандеса-Арместо (президент), Яна Паулссона та Юргена Восса.

    Як писала ТК, арбітражний трибунал прийняв рішення на користь Джозефа Леміра у справі проти України ще у січні 2010 року. Відповідно до остаточного рішення трибунал відхилив позицію захисту держави Україна щодо питань юрисдикції та встановив відповідальність держави за порушення міжнародного законодавства при проведенні конкурсів, що й було головною частиною позову пана Леміра. «Трибунал визнав щонайменше чотири випадки порушення Україною стандартів справедливого та рівноправного ставлення, а також дискримінаційного та свавільного відношення до пана Леміра відповідно договору», - йдеться у повідомленні.

    Трибунал вирішив, що Україна унеможливила створення в державі компанією «Гала-радіо» двох повноцінних радіомереж, а саме, «не дозволивши розвинути існуючу мережу "Гала-радіо" з загальнонаціональним покриттям, а також створити додаткову АМ-мережу». На підставі цього і було присуджено панові Леміру компенсацію у розмірі 8 млн 717 тис. 850 доларів за заподіяні збитки.

    Крім того, трибунал встановив, що держава повинна буде сплачувати відсотки у розмірі ставки LIBOR +2% у випадку відмови від добровільного виконання остаточного рішення з перерахунком кожного півроку.

    «Пан Лемір вірить у те, що від рішення, що офіційно встановлює факт злодіянь проти нього протягом останніх десяти років, насправді виграє велика держава Україна та її народ, оскільки це рішення буде рушійною силою для необхідних реформ та сприятиме невпинному прагненню країни до демократії та свободи», - йдеться у повідомленні.

    Як уже писала ТК, пан Лемір подав позов до ICSID на суму $15 млн ще в 1998 році, звинувативши Нацраду з питань телебачення і радіомовлення у невиконанні зобов'язань та невидачі його компанії ліцензії у 12 містах. Тоді суперечку владнали до суду шляхом підписання мирової угоди.

    Проте у 2006 році пан Лемір подав повторний позов до ICSID, де вказував на невиконання умов угоди та упередженість Нацради щодо «Гала-радіо». Зокрема, на той факт, що компанії було винесено дві санкції - попередження, які потім було скасовано рішенням суду. Також пан Лемір вказував на порушення своїх прав щодо торгівельних марок NRJ та Kiss FM - позивних, що їх український регуляторний орган дозволив використовувати іншим радіокомпаніям. У 2007 році міжнародний арбітраж почав розглядати справу.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.