Навигация

Популярные статьи
  • «Site Ok‎»: Ваш надежный партнер в продвижении и раскрутке сайтов

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Система книговидання і телерадіомовлення стоїть перед серйозним випробуванням


    29 июня 2009 | Радиовещание / Украина / На украинском языке | Добавил: Ольга Кравцова
    Система книговидання і телерадіомовлення стоїть перед серйозним випробуванням, оскільки фінансування Державного комітету з питань телебачення і радіомовлення цього року в порівнянні з минулим зменшено на 173 млн. грн. Про це 30 січня на розширеній колегії Держкомтелерадіо доповів тимчасовий виконувач обов'язків голови Держкомтелерадіо Анатолій Мураховський. "Першими негативні наслідки економічної кризи відчули на собі видавці. Негативно впливає на розвиток видавничо-поліграфічного комплексу зростання цін на енергоносії, папір, поліграфічні матеріали та обладнання. Ситуація у банківській сфері унеможливлює отримання кредитів. Удвічі зменшились видатки на випуск книжкової продукції за програмою "Українська книга". Цього року вони становлять 20 млн. грн.", - зазначив пан Мураховський. Президент Української асоціації видавців і книгорозповсюджувачів Олександр Афонін, доповідаючи на колегії, запропонував звернутися до Міністерства фінансів з проханням відновити кредитування видавничих проектів. За його словами, поставки російської книжкової продукції у зв'язку з кризою знизилися у 7-8 разів, а значить у вітчизняних видавців є можливість замістити російську книгу в тих нішах, які вона займала. Для подолання наслідків економічної кризи необхідно об'єднати зусилля, вважає Анатолій Мураховський. "Ми провели нараду з питань функціонування видавничо-поліграфічного комплексу в умовах кризи. За її результатами створено робочу групу, розробляється проект Меморандуму про співпрацю учасників ринку видавничої продукції в умовах економічної кризи", - доповів він. Зокрема голова правління ДАК "Укрвидавполіграфія" Василь Продан пообіцяв, що 30 підприємств, які об'єднує державна акціонерна компанія, в умовах кризи надаватимуть 20-відсоткові знижки на поліграфічні послуги для видавців. Також, за словами пана Мураховського, доведеться "затягнути пояси" і державним телерадіокомпаніям. Оскільки видатки на виробництво та розповсюдження телерадіопрограм для державних потреб зменшились на 67 млн. грн. Зокрема, у 2009 році не передбачено фінансування технічного переоснащення обласних державних телерадіокомпаній. "У державному замовленні слід чітко визначити пріоритетні теми. Їх не може бути багато. Інше доцільно вивести поза межі держзамовлення", - запропонував т.в.о. голови Держкомтелерадіо.

    Источник: proradio.org.ua
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.