Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Єгора Соболєва без мокрої печатки не хочуть акредитувати на сесію Київради


    13 июля 2011 | Новости / Разное | Добавил: Елена Ленова
    У журналіста і керівника бюро журналістських розслідувань «Свідомо» Єгора Соболєва в Київраді вимагають додаткові документи для акредитації на сесію ради, про які в Законі України «Про внесення змін до Закону "Про інформацію"» не йдеться.

    Зокрема, п. 2 ст. 26 визначає, що «Акредитація журналіста, працівника засобу масової інформації здійснюється безоплатно на підставі його заяви або подання засобу масової інформації. У заяві, поданій журналістом, працівником засобу масової інформації зазначаються його прізвище, ім'я та по батькові, адреса, номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти (за наявності). До заяви додаються копії документів, що посвідчують особу та засвідчують її професійну належність. У поданні засобу масової інформації зазначаються його повне найменування, дата і номер реєстрації, адреса, адреса електронної пошти (за наявності), номер засобу зв'язку, прізвище, ім'я та по батькові журналіста, працівника засобу масової інформації, щодо якого вноситься подання. До подання додаються копії документів, що посвідчують особу. В акредитації не може бути відмовлено в разі подання усіх документів, передбачених цією частиною».

    У Єгора Соболєва, окрім зазначеної заяви та копії документів, посвідчують особу та засвідчують її професійну належність, вимагають довідку з місця роботи і обов'язково з «мокрою» печаткою.

    Ось заява, яку Єгор Соболєв надіслав мейлом, зазначеним на сайті столичної влади (acred@kma.gov.ua.), та замовним листом.

    Секретарю Київради - Герезі Галині Федорівні

    Журналіста Соболєва Єгора Вікторовича

    ЗАЯВА НА АКРЕДИТАЦІЮ ДЛЯ ВИСВІТЛЕННЯ СЕСІЇ КИЇВРАДИ

    Шановна пані Галино!

    Відповідно до Закону України «Про інформацію» (ст. 26) прошу акредитувати мене для висвітлення засідань Київради.

    Мене звати Соболєв Єгор Вікторович, я проживаю за адресою..., мій мобільний телефон..., моя електронна пошта - ... Я є керівником бюро журналістських розслідувань «Свідомо», що зокрема, робить сайт про Київ www.svidomo.org.

    До заяви додаю копію членського квитка Спілки журналістів України.

    З повагою, Єгор Соболєв

    Але у телефонній розмові, особа, яка проводила акредитацію попередила, що Єгора все одно не акредитують, тому що акредитація закінчиться сьогодні, а його документи будуть розглядатися тільки завтра.

    Працівниця, яка відповідає за акредитацію і яка її проводила 13 липня, не захотіла давати офіційний коментар ТК, оскільки, за її словами, вона є «тільки головним спеціалістом, а не керівником відділу». У розмові з кореспондентом ТК і вона, і прес-секретар секретаря Київради Юлія Чудновець посилались на Положення про акредитацію, затверджене Київрадою ще 2007 року. Про те, що це Положення суперечить новому закону, вони не знали.

    «Єгору Соболєву ніхто не відмовляв, ми тільки попросили його прислати документи, що він десь працює. Тому що начальник служби безпеки візьме у мене список і запитає, хто такий Єгор Соболєв, на підставі чого ви його акредитували? Його попросили прислати офіційний документ з мокрою печаткою, що він дійсно працює в бюро "Свідомо" чи на якомусь інтернет-сайті. Тому що якщо є якийсь ЗМІ: газета, журнал чи телеканал, ми можемо це подивитися», - сказала вона. На зауваження, що він документи вже надіслав, вона відповіла, що «у нас в Київраді прес-служби немає, тому, куди він відправив документи, мені не відомо».

    Єгор Соболєв вважає, що вимоги працівників Київради щодо акредитації журналістів є порушенням закону. «Я вважаю, що це порушення і здорового глузду, і закону. Здоровий глузд говорить, що якщо я журналіст, в чому у них, як вони кажуть, сумнівів немає, то я маю туди потрапити. Я справді цікавлюсь важливим завтрашнім засіданням Київради, де знову будуть розподіляти землю. Крім того, засідання місцевих органів влади мають бути відкритими для всіх громадян не лише для журналістів. Я чесно дзвонив, написав заяву у повній відповідності до закону, і відправив її реально електронною поштою, і формально - замовним листом. Тому завтра вранці я піду на сесію Київради і хочу, щоб мене туди пропустили. Якщо мене, як попереджає представниця прес-служби, туди не пропустять, я вважатиму це порушенням закону і позиватимуся до суду. Я думаю, що прийшов час скасувати це абсолютно аракчеєвське положення про акредитацію в Київраду, яку створив ще Олесь Довгий. Для акредитації достатньо просто скопіювати норми закону», - сказав Єгор Соболєв.

    Як писала ТК, закони «Про доступ до публічної інформації» і «Про внесення змін до закону "Про інформацію"» ухвалені 13 січня. Президент України Віктор Янукович підписав їх 3 лютого. Закони набули чинності 9 травня.

    Источник: www.telekritika.ua
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.