Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Атлантида Ганни


    30 апреля 2011 | Новости / Разное | Добавил: Елена Ленова
    Іноді краще писати, ніж говорити. Особливо тоді, коли казати багато не варто, але дуже хочеться.

    Вірна соратниця президента Януковича Ганна Герман (до речі, на обкладинці ім'я авторки значиться як Анна) презентувала 28 квітня в Києві нещодавно видану книжку «Червона Атлантида». Книжку Ганна Миколаївна написала лежачи в лікарні після інфаркту.

    Зізнається, що вирішила писати, коли, прийшовши до тями, побачила довкола себе багато друзів -чоловіків в дорогих костюмах і з величезними букетами квітів і не могла зрозуміти, де вона перебуває. На власному похороні чи в лікарні. А коли усвідомила, що жива, попросила принести їй ноутбук і взялася писати. Каже, що мала для творчості ідеальні умови. Лежала, мов пані, ніхто не заважав і навіть в туалет не потрібно було вставати. Тому писала, писала і писала.

    Книжка, за твердженням людей, які вже встигли її прочитати, вийшла досить глибока і відверта. Дехто з критиків навіть позаздрив сміливості авторки виставити на осуд читача власну душу. Так воно чи ні, можна сказати лише після прочитання книги, а наразі, треба вірити чи не вірити тим, хто її вже осилив.

    Насправді, за твердженням самої пані Герман, книжка немає нічого автобіографічного. "Це книга про трьох сильних жінок, життя яких охоплює ще радянські часи і продовжується в нашому. Вони відчувають і щастя, і нещастя, якось справляються з цим", - зазначила Герман. Всі описані події відбуваються на фоні типового галицького села кінця минулого століття.

    «Червона Атлантида» - не перша книжка Герман. Літературною творчістю вона займається давно. Ще у 2003 році вийшла її збірка новел "Піраміди невидимі", готова й інша книга - про Януковича, яку Герман поки що не наважується видавати.

    На презентацію до найнаближенішої до президента України письменниці завітало дуже багато гостей. Невеличкий прес-центр в Pinchuk Art Centre природно не міг вмістити всіх бажаючих, тому гості заходили і вітали авторку навіть під час презентації і швиденько, аби не заважати, і не притягувати до себе зайвої уваги преси, йшли геть. Саме так вчинив голова Адміністрації Президента Сергій Льовочкін, який вручивши величезний букет квітів своїй підопічній, швиденько зник.

    Вчинили так і інші високі гості. Втім, більшість все-таки залишились до кінця. Вистояв довжелезну чергу Нестор Шуфрич і міністр культури Михайло Кулиняк, висиділи все дійство посли Німеччини та Росії. Чемно слухали пасажі Ганни Миколаївни і письменники Іван Драч, Борис Олійник, Василь Шкляр та архітектор Лариса Скорик. Завітали на презентацію і патріарх УГКЦ Блаженніший Святослав та ректор Українського Католицького Університету Борис Гудзяк.

    Окрім того що всі насолоджувались презентацією, природно, не відмовляли собі в приємності випити за успіх винуватиці торжества келих шампанського.

    Як зізналися видавці, ідея видати книгу належить саме їм. Начебто, головний редактор, будучи в гостях у Ганни Герман, побачив рукопис на столі і прочитавши кілька речень зрозумів, що твір вартий, аби дійти до читатча. Сказав про це Ганні Миколаївні, вона скромно не заперечила, і от книга побачила світ. Аби уникнути зайвих питань, видавець видав книгу власним коштом і Ганна Миколаївна не заплатила за неї жодної копійки. Проте, вона може претендувати на гонорар, вразі, коли книга стане успішно продаватися. А якраз у цьому видавці анітрохи не сумніваються.

    Наразі, книга Ганни Герман «Червона Атлантида вийшла тиражем 2500 екземплярів, обсягом у 303 сторінки. Дизайн виконано в стилі вісімдесятих років, що мабуть має за мету максимально відповідати описаним подіям і спонукати читача до якнайширшого їх осмислення.

    Вітаючись з присутніми Ганна Миколаївна зізналась, що дуже боялась йти на презентацію і коли прийшла, дуже здивувалася, що до неї завітало стільки друзів та колег. Покидала ж акцію в доброму гуморі, але дуже поспішала на роботу. Бідкалася, що боїться, аби журналісти не написали, що вона в робочий час займається особистими справами. Мабуть жартувала.


    Источник: www.telekritika.ua
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.