Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Сергій Квіт, президент НаУКМА: На вищу освіту не можна дивитися як на бізнес


    23 июля 2010 | На телеэкране / На украинском языке / Украина / Пресс-релизы | Добавил: Сергей Никандров
    Сергій Квіт, президент НаУКМА: На вищу освіту не можна дивитися як на бізнес22 липня 2010 р. Сергій Квіт, президент НаУКМА: На вищу освіту не можна дивитися як на бізнес

    У ефірі телеканалу ТВі президент Національного університету «Києво-Могилянська академія» Сергій Квіт сказав, що певний ажіотаж навколо початку вступної компанії до вищих навчальних закладів спостерігається, але не всі вузи потребують продовження прийому документів на два тижні.

    С.Квіт не бачить проблем у передачі свого університету до сфери управління Міністерства освіти і науки згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів від 7 липня 2010 року: «Це формальне завершення процесу, який триває з 2002 року. Моя думка, що потрібна єдина політика і не повинно бути галузевих вузів. Згідно логіки процесу це нормальне рішення».

    Також він повідомив, що не знає, що стоїть за проектом перепідпорядкування від Міносвіти певних вузів комітету з питань науки та інновацій: «Будь які зміни в вищій освіті повинні мати концепцію та спеціальне фінансування. Я не знаю, що стоїть за цим проектом».

    Корупція у вищих навчальних закладах може зникнути за одну ніч в тому разі, якщо університети будуть зацікавлені в якості абітурієнтів та в якості викладання, сказав Сергій Квіт. «На вищу освіту не можна дивитися як на бізнес. Сьогодні університети не думають про розвиток, а думають про виживання через недофінансування. Університети мають бути зацікавлені у конкуренції не тільки на внутрішньому ринку, а й в глобальній конкуренції. Освіта має бути платною, але найближчі 10 років цього не буде, бо не всі в країні можуть собі це дозволити. Механізму грантів, кредитування не існує. Приватні вузи на жаль відбирають тільки тих, хто може заплатити. А корінь зла чи успіху для вищих навчальних закладів у відборі кращих абітурієнтів» - вважає Сергій Квіт.

    Також він переконаний, що з 256 університетів в Україні, має залишитися 40. Бо головне завдання університетів – розвивати науку: «Молода людина хоче мати диплом як факт. Треба відбирати людей, які можуть, а не хочуть вчитися. Хто може давати результат і розвивати науку».


    Телеканал ТВі з’явився в українському ефірі 17 березня 2008 року. І попри досить нетривалий період мовлення, стрімко набирає оберти. На сьогодні технічне покриття телеканалу ТВі складає 60,5% населення міст України 50 000+ (за даними GFK-Ukraine, міста 50 000+) і 85% кабельних мереж України. Таким чином, наш телеканал демонструє найдинамічніші темпи розвитку на українському телевізійному ринку.

    В співпраці з регіональними ефірними телекомпаніями ТВі ретранслюється в ефірі таких регіонів: Харків, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Кривий Ріг, Миколаїв, Сімферополь, Слов'янськ, Краматорськ, Мелітополь. Цього року почне ефірне мовлення в Івано-Франківський та Чернівецький областях. З листопада 2009 року ТВі отримав статус регіонального ефірного каналу мовлення.

    ТВі 24 години на добу наповнює ефір цікавою та корисною інформацією. І все це можливо завдяки злагодженій роботі та ентузіазму команди, на чолі якої топ-менеджмент з великим досвідом у створенні конкурентоздатного телевізійного продукту. Зусилля команди професіоналів ТВі вже дають результати: протягом 2009 року середній рейтинг телеканалу збільшився втричі.

    «Живи з вогником!» Живи з TBi. А ми обіцяємо ще багато нового, цікавого та яскравого.


    Источник: Прес-служба телеканала «ТВі»
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.