Навигация

Популярные статьи

Авторские и переводные статьи

Пресс-релизы

Регистрация на сайте


Опрос
Какие телеканалы вы смотрите чаще?







Світовий футбол перемагає на чоловічому каналі


5 июля 2010 | На телеэкране / На русском языке / Украина / Пресс-релизы | Добавил: Сергей Никандров
Світовий футбол перемагає на чоловічому каналі01.07.2010 11:12:31 Вперше на українському ринку показ найбільшої світової футбольної події проводиться двома каналами одночасно з рівним партнерським розподілом трансляції матчів.

Великий чоловічий та перший державний канали домовлялися про показ футбольних поєдинків задовго до старту Чемпіонату світу – це потребувало точності у визначенні правила розподілу показу матчів для зменшення ефекту лотереї. Відповідно до міжканальної угоди трансляція матчів 1-2 ігрового дня велася паралельно двома каналами, за винятком двох ексклюзивних показів 11 червня: Матч-відкриття на УТ1 та прайм-матч на ICTV. Гру третього ігрового дня канали транслювали зі зміною права першого вибору матчу о 17:00 та 21:30 через день. Play-Off – праймовий та офф-праймовий покази чергуються на каналах через день, з них напівфінали та фінал – знов паралельна трансляція.

Рівні стартові умови ICTV та Першого було природно підкореговано трьома основними факторами: підхід каналів до реалізації проекту «футбол на каналі», специфіка аудиторії каналів та певна «лотерейність» вибору матчу третього ігрового дня. Можна довго дискутувати з приводу творчої складової та суб’єктивно порівнювати трансляцію на двох різних каналах щодо професійності, видовища та інших характеристик. Та лише показники залишаються об’єктивними у визначенні симпатій більшості українських вболівальників-телеглядачів.

Канал ICTV є комерційним і орієнтується на комерційну аудиторію віком 14-49 років, що проживають у містах з населенням понад 50 тис. Ядром нашого позиціонування є чоловіки віком 25-45 років. Але ж така велика спортивна подія якою є Чемпіонат світу з футболу, що проходить лише раз на 4 роки, призначена для значно ширшої аудиторії. Виходячи з цих міркувань, наведемо основні показники футбольної трансляції.

Світовий футбол перемагає на чоловічому каналі
1-2 ігрові дні, все населення України

Світовий футбол перемагає на чоловічому каналі
3 ігровий день, все населення України


Матчі групового етапу в основному показі мають в цілому більшу аудиторію серед глядачів ICTV, ніж УТ-1 при паралельній трансляції матчів. При цьому середня частка одного матчу в основному показі за комерційною аудиторією на ICTV становить 10,66%, на УТ - 1 — 7,25%.

Від самого початку паралельного показу футбол тримав на двох каналах умовно стабільну сумарну середньодобову частку в околі 18,8% з несуттєвими коливаннями.

Світовий футбол перемагає на чоловічому каналі


При проведенні аналізу теледивлення традиційно кращий продукт визначається за найвищим рейтингом. Проте наголосимо, що у ситуації з Чемпіонатом світу таке порівняння для різних матчів у різних слотах є недопустимим через зміну рівня загального теледивлення протягом доби. Тому для визначень рівня популярності команд в українських глядачів, є сенс розглядати індекс, що базується на частках (shr перегляду кожного з матчів, що робить командам рівні умови. Кожна команда на груповому етапі було показана нашим глядачам 5-ть разів.

За індексом медіа-популярності у груповому етапі лідером серед глядачів двох каналів є збірна Бразилії, за нею — португальці та італійці. Найменш популярною виявилася збірна Парагваю.

Світовий футбол перемагає на чоловічому каналі



ICTV - первый в Украине негосударственный общенациональный канал. Наша позиция ясна: мы работаем для людей, мы осознаем, что доверие телезрителей нужно оправдывать. Мы благодарны всем, кто нас поддержал, кто нам поверил, а больше всего - тем, кто любит нас.

Источник: Пресс-служба телеканала "ICTV"
Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

Другие новости по теме:


 



Телепрограммы для газет и сайтов.
25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

Форум

Фоторепортажи

Авторская музыка

Погода

Афиша

Кастинги и контакты ТВ шоу

On-line TV

Партнеры

Друзья

Реклама

Статистика
Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.